Закінчився регулярний чемпіонат жіночої Вищої ліги України і вже сьогодні команда наших дівчат «КСЛІ-Київ-Баскет-2» зіграє свою першу гру у плей-оф. Тож, з цієї нагоди підбиваємо підсумки результатів та досягнень команди на поточний момент.

Читати: Олена Федченко: «Основні цілі команди полягають у досягненні призових місць у Вищій лізі» (https://kyiv-basket.com.ua/news/olena-fedchenko-osnovni-tsili-komandy-poliahaiut-u-dosiahnenni-pryzovykh-mists-u-vyshchii-lizi/ )

У сезоні 2020/21 «КСЛІ-Київ-Баскет-2» (жін) зіграла 32 матчі, 26 з яких закінчилися для киянок перемогами. Так, набравши 58 очок у Групі А, жовто-чорні вийшли до плей-оф з першого місця.

Не зайвим буде відмітити, що «КСЛІ-Київ-Баскет-2» (жін) стали лідером не тільки у своїй групі, але й досягли найвищої позначки серед усіх команд регулярного чемпіонату Вищої ліги: на п’яти киянкам наступала команда «ХАІ» (Харків) – 56 очок, «НУБіП» (Київ), «Козачка-НПУ» (Запоріжжя), «ІНТЕРХІМ-2» (Одеса) – 55 очок.

Так, 1/4 плей-оф підопічні Олени Федченко зіграють проти команди «Рівне-ОСДЮСШОР» (Рівне) 23 квітня на домашньому паркеті, 26 квітня на виїзді. Третій матч буде проведено у разі необхідності 29 квітня на майданчику «КСЛІ-Київ-Баскет-2».

Більш детальний розклад матчів можна відстежити на офіційному сайті ФБУ (https://fbu.ua/news/viznachivsya-kalendar-matchiv-seri-pley-of-u-zhinochiy-vischiy-lizi ).

Олена Федченко, головний тренер «КСЛІ-Київ-Баскет-2»:

Ми потрапили до плей-оф Вищої ліги, вийшли на команду «Рівне». Команда там гарна, також підсилена дівчатами, що виступають у Суперлізі. Вважаю, що ці ігри коштуватимуть медалей: хто виграє, той точно буде у трійці.

Варто відзначити, що поточний сезон Вищої ліги стане останнім для вихованців Олени Федченко 2000-го року народження, що вже виступають у складі першої жіночої команди «Київ-Баскета» у Суперлізі. Тож Анжеліка Ляшко, Владислава Волошина, Юлія Гутевич та Яна Рябчук, що наразі входять до листа лідерів «КСЛІ-Київ-Баскет-2» (жін), в останній раз підсилять свою молодіжну команду на найближчих матчах в рамках плей-оф.

Олена Федченко: Ми завжди підстроюємося під тих гравців, що приходять. Сьогодні акцент на польового, завтра на крайнього, потім на центрового гравця, завжди особистий підхід. Все залежить від поточного набору та наявності гравців. Це великий плюс для тренера, коли кожні 2-3 роки змінюється колектив, склад.

Олена Федченко: Щодо шансів на перемогу у Лізі в поточному сезоні, звичайно, хотілося б виграти, а як вийде, подивимося. Шанси в нас точно є. М’яч круглий.

Тож продовжуємо слідкувати за подіями жіночої Вищої ліги у першому матчі 1/4 фіналу плей-оф сьогодні 23 квітня о 15:00.