Головний тренер БК Динамо-НПУ Володимир Рижов напередодні старту фінальної серії Жіночої Суперліги розповів, що важливо, аби досягти успіху у протистоянні з Київ-Баскетом. Перший матч серії відбудеться на майданчику Динамо 1 травня, початок о 16:15.

– До першого матчу з Київ-Баскетом готуємося у звичному режимі, як до звичної гри. Підготовку почали ще у матчах з Бердянськом (Чайкою-ДЮСШ – ред.). Думаю, Київ-Баскет теж у матчах зі Львовом вже готувався до фінальної серії.

– Той факт, що у 2019-му ви щоразу вигравали у Київ-Баскета, додає Вашим підопічним впевненості?
– Не хочу зосереджуватися на цьому. Важливо, в яких фізичних кондиціях ми підійдемо до матчів серії. Сподіваюся, що у гарних. Звісно, важливо, щоб гравці у разі першої ж невдачі не «збивалися» на індивідуальні дії. У нас командна гра, командний захист, командний напад. То ж важливо, щоб дівчата дотримувалися тренерської установки, виконували усе, що вони виконують зазвичай. Також у боротьбі за результат важливим буде чинник високої індивідуальної майстерності наших американок Моррісет і Кійс і деяких наших гравців. Все ж таки, щоб ти не вигадав у захисті чи нападі, а їм потім треба буде усе це завершувати, або ж захищатися. Думаю, психологічний чинник відійде швидко, з початку першої гри.

Читайте: ВОЛОДИМИР ХОЛОПОВ: ПЕРЕМАГАЄ ТОЙ, ХТО ВИКОНУЄ ТРЕНЕРСЬКУ УСТАНОВКУ

– Передстартове хвилювання не буде сильно переслідувати Ваших дівчат?
– Думаю, воно буде переслідувати обидві команди. Усе ж таки це фінал. Хвилювання матиме місце. Але до вкидання м’яча. А там вже гра покаже – хто більше хвилюється, хто менше. Зазвичай вони… вони вже зіграли, і ті, і ті, стільки ігор, і між собою. Цей чемпіонат тим і відрізняється, що ми більше за чоловіків ігор граємо, розумієте? То ж очікувати якихось кардинальних змін… головне, щоб дівчата морально не втомилися. Бо фізично, вони будуть готові. Усе ж таки довго у нас чемпіонат йде, як на мене. Отже, потрібно зосередитися і грати у свою гру.