Головний тренер Київ-Баскета Володимир Холопов поділився в інтерв’ю телеканалу Київ своїм баченням прийдешніх протистоянь його команди з Динамо-НПУ у фінальній серії Жіночої Суперліги. Перший матч серії до трьох перемог між чинними чемпіонками України та Динамо відбудеться на майданчику останнього вже 1 травня.

– Команда підійшла до матчів фінальної серії в оптимальній формі. Готувалися майже повним складом (лише Яна Рабчук через травму не зможе допомогти команді – ред.). Налаштовуємося дати бій команді Динамо. Безумовно, плей-оф це гра психології, гра нервів. Багато чого залежатиме не лише від баскетболу, а й від психологічної налаштованості, від вміння впоратися зі своїми нервами. Намагаюся кожному гравцеві прищепити психологію переможця. Будемо боротися.

– Ваш опонент Володимир Рижов теж наголошував на психологічній готовності. Бо вдома вони лише раз вас обіграли. Чи означає це, що Ви можете підібрати якийсь ключик до суперниць?
– Головне скористатися цим ключиком. Є багато моментів, які наполегливо відпрацьовуєш на тренуванні, а у грі щось може піти не так, не все вдається. Багато чого залежить від того, чи здатні гравці почути свого тренера, як вони можуть виконати тренерську установку. У цьому – запорука успіху.

– Дівчата готові Вас почути?
– Я дуже на це розраховую. В усякому разі ми робимо усе, щоб вони нас почули, і щоб вони дали той результат, якого від них очікують.

– Яке завдання стоїть на виїздні матчі – взяти хоча б одну гру, чи обидві?
– Ми не розглядаємо ці ігри, як виїздні. Ми нікуди не виїздимо. Просто граємо в іншому залі. Нема різниці, у якому залі ти граєш, важливо, як ти граєш. Якщо ми будемо старатися, битися за кожний м’яч, боротися під кільцем, на підбираннях, добре захищатимемося, перекриємо американських легіонерів команди Динамо, тоді усе може скластися для нас позитивно.