Головний тренер національної жіночої збірної України з баскетболу 3х3 і БК Київ-Баскет Володимир Холопов під час відкритого тренування “жовто-синіх” дівчат поділився своїми думками з журналістами щодо мотивації, переносу турніру через коронавірус на невизначений термін, тощо. Зокрема наставник розповів про перевагу тієї моделі, коли збірна сформована на базі одного клубу.

Володимир Холопов: –  Нам простіше в тому сенсі, що основа збірної у нас зібрана в одному клубі, Київ-Баскеті, і вони продовжують тренуватися разом. Поки невідомо місце і дата кваліфікаційного Олімпійського турніру, ми будемо працювати у нашому звичному графіку: першу половину тижня будемо приділяти увагу баскетболу 3х3, а лише в останні дні перед туром будемо повертатися до 5х5, у нас є ще 3 матчі у березні, у квітні уже буде плей-оф.

Читайте: ЖІНОЧА ЗБІРНА УКРАЇНИ 3Х3 ПРОВЕЛА ВІДКРИТЕ ТРЕНУВАННЯ

Наша сила у збалансованому складі, у нас є різнопланові гравчині, у нас є досвідчені і є молоді, це хороший симбіоз. Готовність команди на сьгоднішній день, я оцінив би відсотків на 80, можливо, навіть ближче до 90. Сьогоднішній день був останнім у інтенсивному циклі з вбивчими навантаженнями. Згідно нашого плану, фізичні навантаження мали йти на зниження, так що б до 18 числа дівчата підійшли на піку їхньої форми. Цю стратегію ми вибудували давно і йшли за нею, аж поки не стало відомо про перенесення турніру.