З усієї структури клубних команд Київ-Баскета саме жінки виявилися на вершині в момент завершення чемпіонату України. Головний тренер Володимир Холопов не відчув усього спектру позитивних емоцій після того, як команду визнали переможцем у Жіночій Суперлізі. Чемпіонат завершили дочасно через пандемію коронавірусу. Втім, дівчата заслужили перше місце, – переконаний Холопов.

– Насамперед хочу підкреслити, що рішення керівництва Федерації Баскетболу України щодо дочасного завершення чемпіонату було абсолютно вірним. Завжди вважав і вважаю, що жодні змагання, жодна перемога не варті чиєїсь хвороби, втрати здоров’я а тим більше життя. Відтак, підтримую це рішення і як людина, і як тренер. Так, безумовно, як і у будь-якого тренера, як у спортсмена, відчуваю певний осад – так, ми перші, але щось не зроблене ще, щось не зігране. Але це не означає, що ми провели поганий сезон. Ми добре укомплектувалися влітку, ми добре працювали, добре грали. І те, що у стовпчику «поразки» маємо нуль, свідчить про те, що ми були добре готові до турнірних випробувань. І тому думаю, що результат заслужений.

Читайте: ЖІНОЧА СУПЕРЛІГА: КИЇВ-БАСКЕТ – ЧЕМПІОН

– І це при тому, що вам одночасно доводилося готуватися командою і до ігор чемпіонату, і до передолімпійської кваліфікації (турнір перенесено через пандемію коронавірусу. Київ-Баскет – базова команда жіночої збірної України 3х3 – ред.).
– Безумовно, увесь цей сезон для нас пройшов під олімпійським прицілом. Ми усе робили для того, щоб успішно виступити на кваліфікаційному турнірі, відтак дівчата працювали втричі наполегливіше за інших учасників чемпіонату, не побоюся цього порівняння. Хай там як, бачити команду на горі турнірної таблиці завжди приємно, тим більше коли перше місце є підсумковим. Радий за дівчат, що вони доклали до цього усіх зусиль, і вони не виявилися марними.