Форвард Київ-Баскета Павло Крутоус, якого було визнано найкращим форвардом Суперліги Парі-Матч, підбив підсумки виступів команди у чемпіонаті України. В ефірі телевізійної програми «Овертайм» Павло оцінив сезон для Київ-Баскета.

– Емоції після фіналу різні. Коли ти не виборюєш золото, а отримуєш срібло, шкодуєш, є місце і негативним емоціям. Але в той же час є і позитивні моменти – ми пробилися до фіналу, і вже у перший сезон команди ми стали учасниками чемпіонської серії. Вважаю це успішним результатом.

– З якими думками отримував срібну медаль?
– Якщо поглянути на свою кар’єру, я мав різні місця у Суперлізі. Я знаю, що таке вигравати, і що таке програвати. То ж, усе це – своєрідний досвід. Звісно, всередині мав певні емоції, що ми недостатньо себе проявили. Але водночас я радий за команду, що ми проявили себе у чвертьфіналі, а потім півфіналі. Дісталися другого щабля у найвищому дивізіоні і безпосередньо боролися за чемпіонський титул.

– Чому серію програли всуху 0:3, хоча до цього мали репутацію команди з надійним захистом?
– Дався взнаки чинник нашої нестабільності особливо у другій половині матчу. Часто по ходу сезона ми проявляли себе так – могли вести +15-20 очок і злити їх за п’ять хвилин.

– Функціональної підготовки бракувало чи командного духу?
– Зіграла роль ігрова дисципліна, роз концентрація. Не скажу, що не було самовіддачі. Але у багатьох епізодах матчу ігрова дисципліна зіграла велику роль. І це стало причиною наших результатів у фіналі.

– До речі, про фінал. Скоротили відставання з -10 до -4. Чому не “забрали” гру?
– Ми могли забирати і другу гру у Южному. Також мали перевагу +10. А потім послідували безглузді кидки, пару втрат – і все, нічия, овертайм. В овертаймі також – пару помилок і гра програна.

– Ви не вважаєте, що Хіміку надто щастить з овертаймами?
– Хімік протягом проявляв себе у сезоні, як клатчер. Вони дуже багато ігор виграли навіть одним кидком. Я не скажу, що це удача – це важка праця.

Читайте: В’ЯЧЕСЛАВ ПЕТРОВ: СРІБЛО – ТЕЖ ДОСЯГНЕННЯ

– За рахунок чого переграли у півфіналі Запоріжжя?
– Вирішальний чинник – диктувати свої умови. Розставити акценти у грі. Ми більше зробили акцент на великих гравців у тих іграх. І отримали перевагу. Звісно, впоратися з легіонерами було складно. Усі знають, що в Запоріжжі гарні легіонери, вони домінують у Суперлізі. У цьому і вважаю запоруку нашого півфінального успіху.

– Кому віддасте перевагу у бронзовій серії?
– П’ятий матч Запоріжжя проводить вдома, воно обіграє Дніпро і посяде третю сходинку. Я здивувався, що Дніпро віддав одну гру вдома. Вони у регулярному чемпіонаті програли тільки двічі – нам і Хіміку. Це домашня команда.

– Які плани маєш на міжсезоння?
– Хочу відпочити, у мене дуже рано розпочався сезон. 10-го червня розпочалися перші збори. З національною командою, потім турнір у Китаї, збори вже у Київ-Баскеті і далі – чемпіонат в Суперлізі. То ж, дуже хочу відпочити. Щодо варіантів продовження кар’єри ще не визначився. Сезон тільки закінчився, усі тільки «відходять» від фінальних ігор.