Лідер КСЛІ-Київ-Баскета (юнаки-2002, 2003) Ілля Здирка міг стати героєм заключного матчу фінального туру чемпіонату ВЮБЛ (2002), але у грі не завжди усе відбувається за твоїм планом. КСЛІ-Київ-Баскет виборов бронзові медалі а Ілля підбиває підсумки клубного сезону і ділиться планами на майбутнє.

– У першій половині гри з Хіміком невдало зіграли у захисті, повністю його провалили. «Улетіли», як кажуть, у мінус 20, а потім вже не змогли наздогнати. Ну і моя передача поперечна наприкінці гри усе вирішила. Сталося перехоплення, пішла атака у відповідь і ми одразу ж отримали -5. Але в усіх матчах фінального туру усі хлопці старалися, усі хотіли досягти більшого. Не можу сказати, що задоволений бронзою, хотілося більшого. Але вже сталося, як сталося.

Читайте: ВЮБЛ (ЮНАКИ-2002): КСЛІ-КИЇВ-БАСКЕТ – БРОНЗОВИЙ ПРИЗЕР!

– Як в цілому оціниш сезон? Встигав і у команді 2003-го р.н., і 2002-го р.н. грати?
– Можу сказати, що ми сильно додали. По 2003-му року ми «нікого не помітили», усі ігри завершували з перевагою +20. По 2002-му року ще такого не можемо демонструвати, бо менш сильні фізично.

– Отже перспективи стати чемпіонами у наступному сезоні є?
– Так, звісно. Це навіть не обговорюється.

– Попереду – матчі за збірну України (U-16 – ред.). Коли відпочиватимеш?
– Ось прямо зараз і почну це робити (інтерв’ю з Іллею відбулося одразу ж після матчу фінального туру з Хіміком – ред.). До початку зборів нічого не робитиму, буду відновлюватися після складного сезону. Думаю, двох-трьох тижнів мені вистачить.

– Як ставишся до своїх індивідуальних показників?
– Я провалив першу гру фіналу, та й другу теж, у третій зіграв більш менш.

– Це ти критично оцінюєш, але ж протягом сезону як правило у лідерах за результативністю і підбираннями?
– Я працюю на тренуваннях, стараюся, хочу нікого не помічати. Інколи виходить, інколи ні. Але я до цього прагну, щоб було більше гарних матчів, щоб грати стабільніше.