Головний тренер Київ-Баскета і жіночої збірної України 3х3 Володимир Холопов оцінив рівень третього етапу Суперліги 3х3 і розповів про прийдешній турнір у столиці за участі його підопічних і збірної Нідерландів. У фіналі збірна України, повністю складена з гравців Київ-Баскета, обіграла гостей 21:13. Обидві команди гратимуть 26 лютого у турнірі в СК Венето двома складами.

– Національна збірна України перебуває на заключному етапі підготовки до кваліфікаційного олімпійського турніру. Ми запросили до нас на спаринги команду Нідерландів. Вона приїхала двома складами. Вважаю, нам пощастило, бо саме в цей час у Києві проходить третій тур Суперліги 3х3. На мій погляд це один з найсильніших турів Суперліги 3х3, бо команди усі підібралися сильні. А збірна Нідерландів є своєрідною родзинкою у цьому турі. Для нас у будь-якому разі будь-яка гра з будь-яким суперником безумовна користь. Адже будь-яка гра краща за найкрутіше тренування, це абсолютно однозначно. Радий, що ми маємо можливість протягом дня зіграти п’ять ігор, це дуже добре.

– Наскільки сьогоднішній вигляд збірної України близький до остаточного?
– Ми ще перебуваємо на стадії пошуку. У нас є в ротації гравці, які можуть замінити на тому чи іншому етапі одна одну. На сьогодні був прийнятий такий склад. На турнір з командою Нідерландів ми внесемо зміни. Є бажання подивитися гравців у різних поєднаннях. Ну і потрібно, щоб кожний гравець мав шанс і бажання старатися, потрапити до збірної. Це здорова конкуренція.

Читайте: ЗБІРНА УКРАЇНИ З ГРАВЦЯМИ КИЇВ-БАСКЕТА ВИГРАЛА ЕТАП СУПЕРЛІГИ 3Х3

– Наскільки турнір за участі збірних України і Нідерландів буде привабливим для глядача?
– Щоб ви розуміли рівень збірної Нідерландів – на мій погляд це одна з найсильніших команд Європи. На останньому чемпіонаті Європи вони посіли 4-те місце, але на кожній континентальній першості вони у групі лідерів. Це одна з топових команд, досвідчена, збалансована. Грають одним складом вже не перший сезон. Думаю, тим глядачам, які прийдуть подивитися ігри турніру, буде безумовно цікаво.

– Отже, завдяки цьому турніру збірна отримає ще один бонус у підготовці.
– Так, звісно. Ми матимемо два повноцінних ігрових дня, з гарними командами, з високим накалом матчів, з офіційним суддівством. Для збірної це дуже добре.

– А на турнірі в Індії скільки ігрових днів матимете?
– На кваліфікаційному турнірі у нас буде дві гри у групі в один день, потім день паузи і ще дві гри. Найскладнішим буде день 22-го березня. Якщо ми вийдемо з групи то саме того дня безпосередньо визначиться команда або команди, які потраплять на Олімпіаду.