7 травня в Одесі відбувся четвертий матч фінальної серії до трьох перемог у Вищій лізі (жінки). КСЛІ-Київ-Баскет переконливо переміг ІнтерХім-СДЮСШОР-2 62:34 і здобув омріяне золото!

Матч в УСК Одеса повністю пройшов під диктовку столичних дівчат. І цього слід було очікувати. Адже до Південної Пальміри своєчасно підтягнулися головні сили “золотої” команди – Любінець, Волошина, Гутевич. Після суперфіналу з Динамо-НПУ у Жіночій Суперлізі зустріч з одеситками у Вищій лізі для новоприбулих пройшла “у теплій, дружній атмосфері”. Вже усі знали, хто куди біжить і як закидає. Бо днем раніше третю гру серії КСЛІ-Київ-Баскет програв одеситкам. Справа в тому, що паралельно відбувався матч Київ-Баскет-Динамо, і ІнтерХіму протистояли “необстріляні” Свентицька, Березова, Малиновська тощо. Бодатися з Сугак і компанією, щоб виграти серію всуху, не вийшло – поразка 50:68. Втім, після домашнього запасу по перемогах 2:0, киянки мали два права на помилку, одну з них “використали”. А коли вже прибуло підсилення, все пішло, як по маслу – у першій чверті пристрілювалися 11:8, але вже у другій розбігалися 20:9. Далі “засушили” гру і грали по рахунку. У підсумку – перевага у 28 очок! Найрезультативнішою у матчі стала Юлія Гутевич – 26 очок. В активі Вероніки Любінець дабл-дабл (10оч+13пб).

КСЛІ-Київ-Баскет став другою командою зі структури клубу, що здобула чемпіонський титул. Раніше чемпіонська вершина підкорилася команді Андрія Харчинського у фіналі ВЮБЛ (юнаки-2003). Дорослі команди, чоловіча і жіноча, обмежилися сріблом у Суперлізі Парі-Матч і Жіночій Суперлізі відповідно.

Вища ліга (жінки)

Фінал, серія до трьох перемог

Четвертий матч

м. Одеса

7 травня

ІнтерХім-СДЮСШОР-2 – КСЛІ-Київ-Баскет 34:62 (11:13, 9:20, 8:14, 6:15)

Статистика матчу

Рахунок у серії 1:3