16 квітня у Києві відбулася нарада за участі керівництва ФБУ та президентів і директорів клубів Суперліги і Вищої ліги (жінки). 

Учасники засідання обговорили підсумки проведення XXVIII Чемпіонату України та Кубка України з баскетболу серед жіночих команд сезону 2018/2019 рр. Зокрема звернули увагу на підвищення рівня боротьби за чемпіонський титул і медалі. Окрім суто спортивної частини проаналізували медійний супровід жіночих змагань (Департамент інформаційних технологій) та медичне забезпечення команд. Наявність кваліфікованих лікарських кадрів, які здатні працювати в тандемі з тренерським штабом  – на думку доповідача з цього питання лікаря збірних команд Сергія Калінкіна залишає бажати кращого у багатьох колективах.

Читайте: ЧОЛОВІЧА СУПЕРЛІГА: У ПЛАНАХ 9 КЛУБІВ І СЕЗОН ДО КІНЦЯ ТРАВНЯ

Підбивши підсумки учасники наради розглянули найближчі перспективи, зокрема ознайомилися з системою проведення наступного, XXIX Чемпіонату та Кубка України, вислухали і врахували пропозиції клубів щодо внесення змін та доповнень у Правила проведення XХІХ Чемпіонату та Кубку України з баскетболу серед жіночих команд наступного сезону 2019/2020 рр.

У новому сезоні у Жіночій Суперлізі зіграють 8 або 9 команд.

Також було розглянуто питання щодо проведення Чемпіонату України серед  жіночих молодіжних команд.