Головний тренер жіночої збірної U-18 Олена Федченко прокоментувала нещодавні спаринги проти команди Фінляндії, оцінивши кадрову ситуацію в команді напередодні чемпіонату Європи у Дивізіоні В, де наша команда стартує 3 серпня матчем проти Білорусі.

Читайте: склад жіночої збірної України U-18 на чемпіонат Європи визначено

– Команда Фінляндії, з якою зіграли минулого вікенду, дуже добре укомплектована. Я думаю, вони серйозно налаштовані підвищитися у класі. У матчах з нами у їхньому складі було 15 рівних гравців.

Вони планують пробитися до Дивізіону А. На що можемо розраховувати ми?

– Ми будемо розраховувати, що ми до того часу підтягнемося, а вони були на піку форми і у них буде спад. Будемо на це розраховувати.

Як справи з пошкодженням у Гаврильчик (травма гомілкостопу – ред.)

– Поки вона не може приступити до тренувань у загальній групі. У вівторок спробує потихеньку, самостійно, почати втягуватися. Вірю у те, що вона відновиться, бо у нас дуже важливі ігри – перша гра з Білоруссю і третя гра – зі Словаччиною. 3 і 5 серпня. Таня проходить процедури на МТА. Ми проконсультувалися у реабілітолога. Я вірю, що вона відновиться і зможе зіграти вже з Білоруссю. А там подивимося.

Хто ще непокоїть.

– Усі інші дівчата більш-менш. Рябчук відійшла вже. Добре, що вона була затейпована, це її і врятувало. А Гаврільчик не була затейпована. І Березова вже сьогодні потроху почала тренуватися.

Те, що матчі з Фінляндією проходили у жорсткій манері, здивувало дівчат?

– Вони не сподівалися, що суперник діятиме так жорстко. Бо за 4-5 днів до чемпіонату Європи можна було б передбачити більше обережності у діях. Але тепер діятиме жорсткіше. Нам відступати нема куди. 

Нагадаємо, жіночий чемпіонат Європи U-18 у Дивізіоні В пройде у Австрiї з 3 по 12 серпня. Матчі групи D, в якій зіграє наша команда, відбудуться в Оберварті.
Джерело: ФБУ