Чи не найуспішнішою серед усіх команд Київ-Баскета, представлених у чемпіонаті України, є КСЛІ-Київ-Баскет Олени Федченко. У Вищій лізі серед жінок цей колектив зазнав лише однієї поразки у чотирнадцяти матчах – це найкращий показник у цьому дивізіоні. Олена Федченко підбила підсумки року, що минає.

– Ми тільки закінчили перше коло регулярного чемпіонату. Ще й маємо незіграні матчі з броварським МОБІ. І уся боротьба попереду. Бо, як я бачу, існує щонайменше п’ять команд на вихід у плей-оф. А увійдуть тільки чотири команди. Те, що ми добре виступаємо, ще ні про що не свідчить. Ще зіграємо матчі у відповідь.

– Єдина поразка від КСЛІ-Динамо-НПУ була випадковою, чи проти вас виставили гравців Суперліги. Але ж і у вашій команді грають Любінець, Волошина, Рабчук, Гутевич, Джунь?
– Так, у нас теж склад сильний. Рівні команди напевно, хтось має виграти, а хтось поступитися. У першій грі у нас все вдало склалося, а у другій, нажаль, відсоток влучань залишав бажати кращого. Взагалі гра не клеїлася. То ж у першій грі ми були сильнішими, а у другій – вони.

– Якщо врахувати, що найголовніша мета для другої команди – підготовка гравців для першої, Ви з цим завданням справляєтеся добре, чи не так?
– Ну, Любінець має достатньо ігрового часу у першій команді, а ось Рабчук, Гутевич, Джунь, Волошина – поки що ні. Вони мають весь час бути у тонусі. Регулярно грати у Вищій лізі, щоб у будь-який момент вийти і допомогти команді Суперліги. Але вони недостатньо часу отримують у головній команді. Напевно, не готові ще.

Читайте: ВОЛОДИМИР ХОЛОПОВ: З НЕТЕРПІННЯМ ОЧІКУЮ ПОНОВЛЕННЯ РОБОТИ З КИЇВ-БАСКЕТОМ

– Але у Вищій лізі вони грають добре.
– Непогано. Їхній рівень вищий за середній.

– Відтак 2018-й Ви завершуєте на мажорній ноті?
– Так, однозначно. І дитячих ліг це також стосується. Маю на увазі чемпіонат ВЮБЛ 2002 і 2004 років.

– Якщо повернутися до КСЛІ-Київ-Баскета – інші дівчата тягнуться за вищезгаданою п’ятіркою?
– Звісно, підтягуються. До матчів у Вищій лізі я підключаю дівчат 2002-го року народження. І ще дві дівчини 2004-го року народження грають – Віра Грималюк і Євгенія Путра. Я їх підпускаю, в таких іграх, коли вже різниця є. Путра непогано зіграла з НУБіПом. Хоча важка була та гра. Намагаюся, щоб усі прогресували. На місці тупцювати не можна.