Гравець КСЛІ-Київ-Баскета і жіночої збірної України U-18 Марина Свентицька – про підсумки сезону, плани і ЗНО.

– Собі ставити найвищий бал не можна. Протягом сезону припускалися багатьох помилок. У нас були програші. Вважаю, ми погано зіграли з Харковом першу гру плей-оф (у першому матчі півфінальної серії КСЛІ-Київ-Баскет обіграв на виїзді харків’янок 69:64). Тому за сезон можу поставити тверду 10, а може навіть і 9+.

– Це щодо Вищої ліги. А у ВЮБЛ-2002?
– Краще не згадувати. Дуже розстроїлися. Бо увесь сезон йшли без поразок. У нас була тільки одна поразка від Багіри (збірної Києва – ред.) в останній грі. У нас не грала основна центрова Женя Путра. Нам було важко грати без неї ту гру. Ми програли їм одне очко і розраховували потім поквитатися з ними вже у фінальному турі. Але так склалося…Може ми певною мірою і не готові були до гри з Дніпром (СДЮСШОР-5 – ред.). Вони для нас є незручним суперником (КСЛІ-Київ-Баскет програв матч за золотов овертаймі – ред.).

– Зараз вже пристрасті вляглися, у наступному сезоні можна надолужити згаяне.
– А як? Це був заключний для нас сезон у ВЮБЛ. Ми будемо виступати у Вищій лізі. Там і з’ясовуватимемо стосунки.

– До головної команди Київ-Баскета є мрія пробитися?
– Нам Олена Федченко дає шанс зіграти у Вищій лізі. Але це найближча перспектива. А сьогодні ми складаємо ЗНО. Написали перший іспит – з української мови. Дехто вже і математику писав. На черзі англійська, історія, а потім вже біологія. Будемо поєднувати історію і біологію зі зборами. У нас 1 червня розпочнуться збори у жіночій збірній U-18.