17 травня у Києві за участі Президента ФБУ Михайла Бродського відбулася нарада з президентами та керівниками клубів Вищої та Першої ліг.

На засіданні підбили підсумки участі баскетбольних клубів у XХVIII Чемпіонаті та Кубку України з баскетболу серед чоловічих команд сезону 2018/2019 р.р.

У своєму зверненні до учасників зібрання Президент ФБУ Михайло Бродський зазначив: «У цьому сезоні ми зробили крок уперед».

«Дійсно підвищився інтерес до трансляцій і матеріалів чемпіонату Вищої ліги. Зрозуміло, що усе ще не так ідеально, як хотілося б нам і клубам, але ми йдемо до цієї мети разом, – сказав Михайло Бродський, – Я передовсім хочу, аби ми були усі єдиною родиною, одним цілим і поступово йшли до підвищення рівня. У році 365 днів, якщо кожен с клубів Вищої та Першої ліги, якщо ми разом кожного дня будемо робити один невеличкий крок, ми пройдемо великий шлях за рік. Я дуже хочу і закликаю кожного керівника клубу робити кроки у розвитку своїх клубів».

Михайло Бродський сповістив учасників наради про своє бажання бачити у Суперлізі 10 клубів. Відтак, якщо хтось з клубів виявляє бажання підвищитися у класі, цю пропозицію буде розглянуто.

Щодо Кубка України, президент ФБУ поінформував – у наступному сезоні жереб цього турніру буде сліпим. Також рекомендовано клубам за можливості сформувати команди для участі у наступному сезоні у Суперлізі з баскетболу 3х3.

Учасники наради також обговорили проведення молодіжного чемпіонату України, вік гравців до 20 років.