Головний тренер Київ-Баскета-2 Максим Балашов підбив підсумки виступів своєї команди у чемпіонаті України у Вищій лізі. Після двох перемог над Львівською Політехнікою кияни посіли підсумкове 15 місце.

– Як я і передбачав взимку, у другому колі чемпіонату ми виграли набагато більше ігор, ніж три. Бо я бачив розвиток хлопців, як вони стараються, як зростає їхнє розуміння гри. Так воно і сталося. Якщо у першому колі у нас було три перемоги, то у другому колі ми виграли сім разів. Не враховуючи тих матчів, у яких ми поступилися з різницею в 1-2 очка. А таких матчів було чимало. Прогрес дуже помітний. Так, ми посіли 15 місце. Але якщо звернутися до статистичних показників, можна сказакти, що команда не зовсім відповідає тому місцю, яке вона посіла у підсумку. З одного боку я задоволений. Хлопці вже добре усвідомлюють – що треба робити і як. Але з іншого боку хотілося б посісти вище місце у чемпіонаті і ми могли б цього досягти. Але за збігом обставин вийшло так, що ми 15-ті. Але я сподіваюся, що якщо Київ-Баскет і надалі буде представлений у Вищій лізі, а цим хлопцям зараз по 16-17 років, то у наступному сезоні, я впевнений, прогрес команди буде ще більшим і вона здивує усіх.

Читайте: ВИЩА ЛІГА: КИЇВ-БАСКЕТ-2 ПЕРЕМІГ ЛЬВІВСЬКУ ПОЛІТЕХНІКУ І ВИБОРОВ 15 МІСЦЕ

– Тобто, якщо вдасться зберегти склад, результати будуть на порядок вищими?
– Я переконаний, що буде саме так.

– В останніх матчах ми не бачили у лавах команди Сидорука і Подковирова.
– За регламентом чемпіонату після завершення регулярки команди Топ-8 могли перед плей-оф дозаявити двох гравців з нижчих команд. І Сидорук разом з Подковировим поїхали грати до Рівного. На правах оренди. І завершуватимуть чемпіонат там. Мені, як тренеру, це приємно відзначити – що хлопці зацікавили команду, яка посіла друге місце у регулярному чемпіонаті. І те, що Рівне забажало підсилитися гравцями саме нашої команди, вважаю це також певним досягненням.