14 вересня у спорткомплексі Авангард чоловіча команда Київ-Баскета, яка змагатиметься у цьому сезоні у Вищій лізі, провела спаринг з другою командою Черкаських Мавп. Підопічні Максима Балашова взяли приклад з головної команди Київ-Баскета і обіграли своїх опонентів 79:75 (38:42 після першої половини).

Протягом першої, другої і третьої чвертей Черкаські Мавпи вели у рахунку, але у заключній десятихвилинці господарі «увімкнули» зонний пресинг і зонний захист. Це дозволило киянам переломити хід поєдинку на свою користь. Як наслідок, вольова перемога – 79:73.

У цьому матчі Балашов задіяв 13 гравців: Гуцалюка, Шевченка, Швеця, Шумейка, Ковальчука, Бондаренка, Лукінського, Хімічука, Болоценка, Пітушкіна, Коваля, Гнітька, Пирогова. Троє останніх виконавців перебувають у команді на перегляді.

Максим Балашов: – У нас чимало молодих хлопців, деякі з них перебувають на перегляді. А відтак для мене, як для тренера, це була чудова нагода подивитися – хто на що здатний під час перегляду команди, якій стартувати у Вищій лізі. Процес відбору триває. Хлопці добре себе проявили у боротьбі. Були мотивовані, згуртовані. Після перерви пропустили тільки 30 очок, і у нападі зіграли командно. Відтак, задоволений результатом і ставленням хлопців до гри. Хоча до її якості питання залишаються.