5 лютого у повторному поєдинку регулярного чемпіонату Вищої ліги друга команда Київ-Баскета зазнала прикрої поразки на виїзді від Говерли 85:90.

Днем раніше підопічні Максима Балашова здобули переконливу перемогу 80:56. Чому не вдалося піти цим самим шляхом знову? Більш досвідчені підопічні Павла Піскарьова встигли швидше провести роботу над помилками, проаналізувати свої мінуси і перетворити їх на плюси. А це надійний захист і активні дії під кільцем. Так, Говерла підібрала 56 разів проти 33-х Київ-Баскета-2. У тих, хто виграє підбирання, шансів на атаку і її результативнее завершення завжди більше. Говерла увесь час лідирувала, а Київ-Баскет до неї намагався підібратися. У заключній чверті гостям вдалося скоротити відставання до одного очка, але вийти вперед так і не судилося. У підсумку поразка 85:90.

Найрезультативнішим у матчі виявився гравець господарів Андрій Калашников – 34 очка. В активі Олександра Сидорука – 28 очок, його коллега по команді Сергій Шевченко оформив дабл-дабл (12оч+11пб). Також дабл-дабл в активі Дениса Кошовця з Говерли – 15оч+13пб.

Завдяки цій перемозі Говерла пішла вгору і тепер посідає п’яту сходинку у турнірній таблиці, а Київ-Баскет-2 опустився на сьоме місце.

Наступні матчі Київ-Баскет-2 проведе у Рівному з тамтешнім Рівне-ОШВСМ 9 і 10 лютого. Говерла у ці ж строки прийме Львівську Політехніку.

Вища ліга

5 лютого

м. Івано-Франківськ

Говерла-КФВ – Київ-Баскет-2 90:85 (20:14, 18:17, 21:21, 31:33)
Статистика матчу 

Турнірна таблиця