6 травня у Києві відбувся четвертий поєдинок фінальної серії Жіночої Суперліги між Київ-Баскетом і Динамо.

На початку першої чверті динамівки діяли активніше, але варто їм було піти у відрив, як Володимир Холопов взяв тайм-аут і господарки провели відмінний відрізок – з 4:9 до 16:9. Холоднокровність американок додавала впевненості динамівкам і синьо-білі не давали господаркам відірватися. Натомість Київ-Баскет жертовно грав на підбираннях, зарядженість підопічних Холопова позначалася на результативності. Не дозволила господаркам у першій чверті відірватися влучанням здалеку Тетерук – 25:20 на користь Київ-Баскета після першої чверті.

На початку другої чверті Динамо менше помилялося в передачах, нервозність синьо-білих зменшували результативні кидки. Ближче до екватора Адреона Кійс двічі відновлювала рівновагу. Але Київ-Баскет зусиллями Ольховик і Кондусь утримував позитивний баланс. Допоки холоднокровна Моррісет у швидкому прориві не вивела Динамо вперед 40:38. Наприкінці першої половини не влучила з периметра Афанасьєва, натомість Тетерук здалеку не схибила. Але технічний фол Динамо дозволив господаркам піти на перерву лідерами 46:45.

На початку другої половини динамівкам вкотре вдалося не піддатися паніці і вийти вперед. Досвід Тетерук і холоднокровність американок зробили свою справу і вони повели у рахунку. А Київ-Баскет намагався не відставати.

На останню чверть команди вийшли за рахунку 66:62 на користь Динамо. П’ятий фол Ганни Ольховик вивів передчасно з гри капітана господарок. Втім, Спітковська влучанням з периметра скоротила відставання до мінімуму 65:66. Боротьба за кожний м’яч була запеклою, команди по черзі виходили вперед. Київ-Баскет намагався налагодити командну гру без свого капітана. Емоції били через край. У спірних епізодах суддям довелося скористатися системою відеоповторів. Так Київ-Баскет залишився ще без одного свого бійця Євгенії Спітковської, а Динамо – без Моррісет. У складі біло-синіх з «холодною головою» залишалися Тетерук і Кійс. Вони і створили на екваторі заключного періоду відрив Динамо. Дуже вчасно для господарок «два з фолом» реалізувала Кондусь, але Кійс була безжальною під кошиком господарок. На останній хвилині матчу з середньої відстані поцілила капітан Динамо Людмила Любарська. А справу біло-синіх довершила Кійс. 94:87 перемога Динамо і воно – чемпіон. А Київ-Баскет срібний призер.

Жіноча Суперліга

Плей-оф, фінал

Серія до трьох перемог

Четвертий матч

6 травня

м. Київ

Київ-Баскет – Динамо 87:94 (25:20, 21:25, 16:21, 25:28)

Статистика матчу

Рахунок у серії 1:3