Коли у тебе за плечима 37 перемог поспіль, ця ноша стає дедалі важкенькою і за кожним рогом, даруйте, з кожним наступним матчем чемпіонату, знаходиться той, хто прагне спустошити твій здобуток. Обіграти і таким чином “зняти” ношу. Тобі буде легко, але закінчиться переможна серія. Жіноча команда Київ-Баскета готова йти далі і покласти до скарбнички 38-му звитягу поспіль у Жіночій Суперлізі, у Динамо (Київ) завдання протилежне – «допомогти» підопічним Володимира Холопова позбутися «тягара». Столичне дербі Київ-Баскет – Динамо відбудеться 27-го жовтня у СК Меридіан. Початок опівдні.

Чи має потенціал дружина Володимира Рижова-молодшого досягти переможної мети у боротьбі з чемпіонками України? Мовою цифр можна стверджувати – так. «Синьо-жовті» дівчата мають ідентичні турнірні показники з Київ-Баскетом – 4 перемоги і «нуль» у стовпчику поразки. Сьогодні саме ці колективи є співлідерами Жіночої Суперліги. І ось прийшов час визначатися – хто одноосібно очолить чемпіонські перегони. У Динамо є явний лідер – американка Андреона Кійс. Вона має найвищі індивідуальні показники і за набраними очками (21,8), і за підбираннями (10,5) і за результативними передачами (5,5). Але і інші дівчата здатні піднести неприємний сюрприз номінальним господаркам. Центрова П’янтак, форвард Цюбик, захисник Фастова – їм до снаги втілити на паркеті настанови тренера. У жовтні динамівки переграли Чайку, Козачку, Вінницьких Блискавок, Рівне.

Що ж стосується Київ-Баскета, у команді Володимира Холопова продовжують відновлення Краєвська, Чек, Завидна. Капітан Ганна Ольховик начеб-то вже готова зіграти, та чи ризикуватиме своїм чи не найціннішим гравцем Холопов? Навіть її підтримка з лави запасних може стати визначальним чинником успіху. У бездоганній формі перебувають Вероніка Любінець і Євгенія Спітковська – то ж у команді є кому закинути, підібрати і віддати. Зрештою, командний механізм у Київ-Баскета працює добре, нема підстав для тогог, щоб він дав збій 27-го жовтня.

Жіноча Суперліга

27 жовтня

м. Київ

12:00, СК Меридіан (вул. Героїв Севастополя, 11В)

Київ-Баскет – Динамо-НПУ