За місяць до початку чемпіонату України у Жіночій Суперлізі стало відомо, що серед учасників боротьби за чемпіонський титул, який утримує Київ-Баскет, є поповнення. Офіційно заявили про свій намір виступати у Суперлізі три клуби.

Три новачки – це переможець Вищої ліги, беззаперечний лідер українського жіночого баскетболу 90-х і нульових запорізька Козачка-КНУ (головний тренер Олена Жержерунова), срібний призер – БК Франківськ-ПНУ (головний тренер Юрій Процюк) і СБК Львів (головний тренер Ірина Кленіна). Минулого сезону останній представник цього тріо виступав під назвою ЛДУФК-Скіф-Спартак, посівши 4-те місце у Вищій лізі.

Двох команд, які минулий чемпіонат України провели у Суперлізі, у найвищому дивізіоні жіночого баскетболу цього сезону представлено не буде. Так, ХАІ (Харків) виступить у Вищій лізі, а ХДУ-Таврійська Зірка (Херсон) втратила професійний статус.

Читайте: БК КИЇВ-БАСКЕТ ОГОЛОШУЄ АКРЕДИТАЦІЮ НА ДОМАШНІ МАТЧІ СЕЗОНУ 2018/2019

Чемпіонат у Жіночій Суперлізі розпочнеться у жовтні. Робоча дата старту – 12 жовтня. Вже у першому турі відбудеться столичне дербі Київ-Баскет – Динамо. Календар буде опубліковано пізніше.