9 березня у столичному дербі у Жіночій Суперлізі зійшлися Київ-Баскет і Динамо.

Господарки паркету (Київ-Баскет) зі старту здійснили спробу відірватися. Та за рахунку 1:5 динамівки самі зробили очковий ривок 10:0! Очікувано результативно діяли у їхньому складі американки Моррісет і Кійс. Динамо виграло першу чверть 22:18 і не дозволило підопічним Володимира Холопова закинути, аж допоки не відірвалося на 11 пунктів. Кожне очко Київ-Баскету давалося важко, натомість Динамо панувало на паркеті.

Наступний очковий ривок у виконанні підопічний Володимира Рижова став ще більш вражаючим – 20:0. З 21:29 до 21:49. Протягом чотирьох хвилин закидали тільки «біло-сині», досягнувши переваги у 28 очок! Боксерським сленгом це можна було б кваліфікувати визначенням «Нокаут». Але гра має тривати усі 40 хвилин. І ще до перерви двома влучаннями з периметру Кондусь і Колесніченко «героїчно» зупинили «навалу» динамівок. Перша половина закінчилася з рахунком 53:32 на користь Динамо

У перерві Володимир Холопов знайшов слова для підвищення самооцінки своїх підопічних. Результатом цього стала їхня гра у третій чверті. Вони вже боролися з Динамо на рівних і навіть скоротили відставання. Так, у третій чверті відіграли чотири очки, а після кидка Любінець на початку заключної десятихвилинки перевага Динамо склала “лише” +12 – 70:58. Втім, американки Кійс і Моррісет не дали смугастим розвинути успіх. У підсумку 93:74 на користь Динамо. Синьо-білі вперше у регулярному чемпіонаті обіграли Київ-Баскет, але вдруге поспіль (після перемоги у фіналі Кубка України).

Адреона Кійс у звітному поєдинку набрала 35 очок, Ешлі Моррісет – 26.

Тепер у регулярному чемпіонаті ці команди зрівнялися за втраченими – у кожної по три поразки. Але за рахунок більшої кількості матчів лідерство утримує Динамо.

Жіноча Суперліга

9 березня

м. Київ

Київ-Баскет – Динамо 74:93 (18:22, 14:31, 19:15, 23:25)
Статистика матчу