19 січня Київ-Баскет переміг Франківськ у Жіночій Суперлізі. Матч видався напруженим і сповненим інтриги від початку до кінця.

Господаркам не вдавалося протягом матчу відірватися від гостей на безпечну очкову відстань. Свою гру спіймала новачок Франківська Міріам Уро-Ніле і кожний її кидок був небезпечним для кошика господарок.
Перший десятиочковий відрив Київ-Баскет здійснив у першій десятихвилинці. На екваторі чверті капітан киянок Ольховик, яка вже оговталася після запалення легень, встановила рахунок 14:4. Потім активні дії Спітковської і Кондусь дозволяли навіть збільшити перевагу. Але тільки но розігралася Уро-Ніле, Франківськ почав стрімко надолужувати згаяне. На перерву команди пішли за п’ятиочкової переваги гостей 39:34.

У третій чверті Франківську після кидка Завертайло вдалося відновити рівновагу. Але Київ-Баскет зробив ривок 12:0 і на останню чверть команди вийшли за 14-очкової переваги господарок. Тим не менш Франківськ не здався і на екваторі цього відрізку знову наблизився до Київ-Баскета на триочкову відстань, коли закинула Воронова 63:66. Втім, краща функціональна готовність киянок далася взнаки. Кондусь і Любінець добре зіграли на останніх хвилинах. 79:67 у підсумку. Реванш за поразку у листопаді, коли Київ-Баскет програв на виїзді Франківську 70:77 після 38-ми перемог у чемпіонаті поспіль, відбувся.

Найрезультативнішою у матчі стала Міріам Уро-Ніле – 34очка+10пб. Також дабл-дабл в активі капітана гостей Олени Огороднікової (11оч+16пб).
У Київ-Баскета традиційну результативність показала Вікторія Кондусь – 27 очок. Дабл-дабл в активі Євгенії Спітковської – 11підбирань+10 результативних передач.

Після цієї перемоги Київ-Баскет залишився єдиною командою Суперліги, хто має найменше поразок – дві. Відтак саме він – потенційний лідер чемпіонських перегонів.

Жіноча Суперліга

19 січня

м. Київ

Київ-Баскет – Франківськ 79:67 (26:20, 13:14, 25:16, 15:17)
Статистика матчу