1 травня у Жіночій Суперлізі розпочнеться серія до трьох перемог, у якій розігруватимуть чемпіонський титул Динамо і Київ-Баскет.

Золота серія – це як мінімум ще три захоплюючі столичні дербі між київськими командами Динамо і Київ-Баскет. У першій половині сезону чинні чемпіонки виглядали сильнішими за «синьо-білих». Київ-Баскет гучно обіграв Динамо у домашньому матчі першого кола 109:71 наприкінці жовтня, а потім виявився сильнішим і у гостях 89:73 на початку зими. Але у 2019-му Динамо відповіло «смугастим» сторицею – завершило на свою користь три матчі (93:74 і 94:73 у чемпіонаті у березні і квітні, а перед цим 24-го лютого обігравши Київ-Баскет у фіналі Кубка України 89:64).

Потужна гра підопічних Володимира Рижова у другій половині сезону дозволила їм виграти регулярний чемпіонат і здобути право розпочати золоту серію вдома. На паркеті СК НПУ ім. Драгоманова відбудуться два перших матчі серії 1 і 2 травня. І це важлива перевага. Яку, щоправда, ще треба реалізувати.

У будь-якому разі у цій парі на першому плані буде чинник психологічної готовності, стресостійкості. Боротися здатні обидві команди, вибороти чемпіонство зможе одна. Але, як відомо, захищати титул, а ним володіє Київ-Баскет, важче, ніж здобувати його.

Жіноча Суперліга

Плей-оф, фінал

Серія до трьох перемог

Перший матч

1 травня

м. Київ

Динамо – Київ-Баскет