Поки основна увага була прикута до перипетій домашнього баблу чоловічої команди «Київ-Баскету», підопічні Володимира Холопова проводили чергові поєдинки жіночої Суперліги.

11 та 12 лютого чинні чемпіонки провели на домашньому паркеті КСЛІ серію матчів проти команди «Франківськ-ПНУ», яка нещодавно підсилилася колишньою гравчинею «Київ-Баскету» – Ганною Рульовою.

Поєдинки проти «Франківська» завжди важко проходили для жовто-чорних і ця серія не стала виключенням. Гості зуміли перервати переможну серію з 11 поєдинків, перемігши у другому матчі серії.

Наразі «Київ-Баскет» посідає друге місце у турнірній таблиці регулярного чемпіонату, маючи в активі 21 перемогу у 24 зустрічах та поступаючись «Прометею», який наразі йде без поразок – 18 перемог у 18 поєдинках.

Попереду команду Володимира Холопова чекає принциповий двобій саме проти «Прометея» вже 27 та 28 лютого на виїзді.

ПЕРШИЙ МАТЧ:

«Київ-Баскет» – «Франківськ-ПНУ» 83:73 (25:19, 24:23, 15:12, 19:19)

Найкращі гравчині:

  • Міріам Уро-Нілє 27 очк + 11 підб, РЕ – 29
  • Тайніс Мартін 24 очк + 13 підб, РЕ – 23
  • Кристина Філевич 10 очк + 9 підб + 4 пер, РЕ – 19

Форвард «Київ-Баскету» Міріам Уро-Нілє та головний тренер Володимир Холопов дали коментарі на післяматчевій пресконференції:

Міріам Уро-Нілє: Гра була очікувано важкою. Я і Кристина Філевич давно не тренувалися з командою через виступи у національній збірній. Перед цією грою ми встигли потренуватися з «Київ-Баскетом» лише раз, тож ще не повернулися до свого ритму. Сьогодні всі старалися, хоч і було багато помилок. Будемо коректувати все це у тренувальному процесі та наступній грі завтра.

Володимир Холопов: Івано-Франківськ для нас – завжди принциповий суперник, і ми для них – дуже гарний дратівник, грати проти чемпіона означає грати з подвійною енергією. Мінусом для нас стало те, що ми грали не у рідному залі, ми не відчували габаритів, з цим пов’язана відносно велика кількість втрат та не найкраща реалізація з-під кільця.

ДРУГИЙ МАТЧ:

«Київ-Баскет» – «Франківськ-ПНУ» 74:81 (13:30, 23:14, 21:23, 17:14)

Найкращі гравчині:

  • Кристина Філевич 32 очк + 13 підб + 2 пер, РЕ – 38
  • Тайніс Мартін 19 очк + 9 підб + 2 пер, РЕ – 16
  • Міріам Уро-Нілє 12 очк + 4 підб + 4 пер, РЕ – 18

Захисниця жовто-чорних Юлія Гутевич та головний тренер команди Володимир Холопов прокоментували результат:

Юлія Гутевич: Гра важка, це було очікувано. Парні ігри завжди даються важко, до того ж, ми грали не у своєму залі, кидали не в свої кільця. Це не є нашим виправданням. Мабуть ми недостатньо налаштувалися, десь пропустили в захисті, і отримали такий результат. Але ми не мали так грати та так програвати.

Володимир Холопов: Специфіка парних ігор у тому, що ти можеш першу гру виграти, а друга 50/50. Ти не можеш вийти з якимось недонастроєм, сьогодні перша чверть показала, що ми вчора виграли, і це була третя перемога у чемпіонаті над Івано-Франківськом, але це не означає, що буде також легко. … Сьогодні феєрично грала команда суперника, висока реалізація. І ми грали не найгіршу гру, але наша реалізація підвела: 3-очкові – 15%, і 2-очкові – 40%. Тобто ми програли у відсотку влучень. … Але ще є час, є ігри. Цей матч сильно ні на що не впливає. Попереду на нас очікують набагато серйозніші ігри і з «Динамо», і з «Прометеєм».