Головний тренер головної жіночої команди Київ-Баскета Володимир Холопов під час першого передсезонного тренування своїх підопічних розповів про виклики нового сезону і кадрову ситуацію в команді.

– Команда вийшла з відпустки – звучить гарно. Насправді ж, ряд гравців були задіяні у збірних України 3х3 національній, U-18, U-23. Гравці не відпочивали, тренувалися усе літо. Ліга Націй розпочалася у липні, в національній збірній ми почали тренуватися 20-го травня, тренуємося усе літо. Але сьогодні дійсно офіційно перший день працює команда Київ-Баскет. Ми приїхали з тренувального табору національної збірної спеціально для того, щоб презентувати нових гравців. Це і Анна Рульова, Христина Філевич. З молодих – Даша Дубнюк – дівчина грала у Рівному, але вступила у Києві в інститут (КПІ – ред.), але хотіла грати, а у мене було бажання, щоб вона виступала за нашу команду. Відновилися дівчата, які були травмованими минулого сезону – Оля Краєвська, Даша Завидна. Вони вже тренуються, у тому числі у складі національної збірної 3х3, приїхали на пролонгацію контракта. Виявила бажання продовжити роботу Євгенія Спітковська. У нас є нові гравці, і ті гравці, що були кістяком команди минулого року. Нам вдалося зберегти його і на наступний сезон.

– За такого поєднання молодості і досвіду чи вдасться Київ-Баскету нав’язати боротьбу за чемпіонство Динамо?
– У будь-якому разі ми боротимемося за титул і нам все по силах. Але одне з основних завдань команди, а Київ-Баскет є базовою командою для національної збірної 3х3, є участь у квітні-травні, орієнтовно, участь у передолімпійському турнірі. І я, як тренер національної збірної 3х3 і тренер Київ-Баскета вбачаю своє завдання максимально підготувати гравців. Оскільки якщо порівняти ступінь важливостей змагань – потрапляння на Олімпіаду стоїть трохи вище, м’яко кажучи, ніж виграш чемпіонату України. Тому ми робитимемо усе, щоб і виграти чемпіонат України і потрапити на Олімпіаду.

Читайте: У ЖІНОЧОГО КИЇВ-БАСКЕТА ПОПЕРЕДУ ОСОБЛИВИЙ СЕЗОН

– Наскільки молоді дівчата впишуться у Ваші схеми?
– У зв’язку з тією ситуацією, яка склалася сьогодні, ряд гравців задіяні у збірних національній і молодіжній, ми вирішили об’єднати підготовку гравців Суперліги і Вищої ліги. І ця команда готуватиметься, як одна команда. Гравці чітко уявлятимуть і тактику, і вимоги, які я пред’являтиму. Оскільки молоді гравці зможуть грати і в команді Вищої ліги і у Суперлізі. Цим гравцям по 17 років, комусь 18 років. Вони дійсно молоді гравці, амбіційні, хочуть грати. І я вважаю, ми маємо дати їм шанс випробувати свої сили і спробувати розкрити їх, щоб вони стали повноцінними гравцями для команди Суперліги.

– Якщо говорити про гравців з ім’ям, таких як Рульова, Філевич, наскільки швидко вони знайдуть своє місце у Ваших схемах?
– Думаю, для них нема жодних проблем влитися в команду, оскільки рівень майстерності цих гравців дуже високий. Вони не один рік успішно відіграли і за національну збірну 5х5, і за національну збірну 3х3. Врешті решт це заслужені майстри спорту. Сподіваюся, ми проведемо гарний сезон. В усякому разі робитимемо усе, щоб залучити якомога більше вболівальників в наш зал, якомога більше дітей, дівчат. Ми для цього граємо і робитимемо усе, щоб інтерес до баскетболу тільки зростав.