Головний тренер жіночої команди Київ-Баскет Володимир Холопов прокоментував старт сезону своїми підопічними. 12 жовтня Київ-Баскет здолав вдома Козачку.

– Козачка виявилася міцним горішком. Вони добре грали, добре захищалися. У нас – непочатий край роботи. Багато треба наздоганяти. У першу чергу працюватимемо над тим, щоб з’явилася зіграність у команди. Щоб ми стали одним цілим як у нападі, так і у захисті. Сьогодні я маю дуже багато претензій до гравців як у захисті, так і у нападі.

– Дівчата, які разом з Вами здобули днями у Китаї бронзу молодіжного чемпіонату світу грали на рівні з усіма. Чому?
– А чому б їм не грати. Вони є лідерами команди і є гравцями, які мають приносити результат для цієї команди. Їх для цього і підписали у цю команду, щоб вони приносили очковий результат, захисний результат.

Читайте: КИЇВ-БАСКЕТ ПЕРЕМІГ КОЗАЧКУ-КПУ У ЖІНОЧІЙ СУПЕРЛІЗІ

– Ви кажете, Козачка – міцний горішок. Чимось вона Вас здивувала?
– Мене складно чимось здивувати. Але чому я кажу «міцний горішок», бо вони вдома перед нами обіграли бронзового призера минулого чемпіонату Рівне. Ми серйозно налаштовуємося на будь-якого суперника, у тому числі і на Козачку налаштовувалися серйозно. Але, скажу відверто, у нас сьогодні була перша гра 5х5 за увесь час підготовки. У нас не було жодної товариської гри. Чого гріха таїти, ми навіть на тренуванні 5х5 не грали. Напередодні я та Іна Кочубей грали 5х5. Ось так. Коли нема півскладу – це складно. Але я сподіваюся це ненадовго і найближчим часом травмовані гравці підлікуються, відновляться і ми додамо за рахунок цього.

– Чому не грала Ольховик?
– Аня Ольховик отримала достатньо серйозні навантаження на чемпіонаті Європи 3х3. Нажаль, у неї у спині запалилася грижа і воеа пройшла 10-денну реабілітацію з уколами, з відновленням. Мені треба дати їй паузу, щоб не втратити гравця на більш тривалий термін. Було прийняте рішення, що ми її берегтимо у домашніх іграх і сподіваємося, що до виїзду у ВІнницю та Рівне вона відновиться і гратиме.

– Зовсім мало часу залишилося до матчу з Чайкою. Як відновлюватимуться дівчата?
– Ви розумієте, у нас у жіночому баскетболі нідже нема по 12 гравців у ротації. Включаючи бердянсьу Чайку. Вони так само сьогодні гратимуть по 35-38 хвилин. І завтра, так само як і наші гравці, прийдуть на цей майданчик і намагатимуться виграти цю гру. У нас є можливість провести відновлювальні заходи, але я не роблю з цього якоїсь проблеми. Повторюся, у тій команді такі самі проблеми, як і у нас. Гравці перебувають а Олімпіаді – усе так само.