Жіноча команда «Київ-Баскета» активно готується до захисту чемпіонського титулу в наступному сезоні. Підопічні Володимира Холопова наразі проводять тренувальний збір у Пущі-Водиці у оновленому складі та набирають відповідні фізичні кондиції перед стартом напруженого сезону у жіночій Суперлізі.

Головний тренер команди розповів клубній прес-службі про підготовку чинних чемпіонок Суперліги в умовах карантину, а також прокоментував підписання нових гравчинь:

«Команда в повному складі заїхала в Пущу-Водицю. Всі 12 гравців та тренерський штаб наразі проводять підготовку до нового сезону на базі «Сокіл». Тут хороші умови для тренування: чисте повітря, гарне харчування. Ми перебуваємо в режимі дворазових тренувань.

До команди приєдналися нові виконавиці – це Наталія Цюбик та Міріам Уро-Ніле. Наталія минулий сезон провела в «Динамо», а також залучалася до складу національної збірної 3х3 та брала участь в минулому році на Чемпіонаті Світу в Амстердамі. Це празедатний та старанний гравець і я дуже радий, що ми змогли домовитися про її перехід до нас.

З Міріам Уро-Ніле теж вели перемовини і врешті домовилися про те, що наступний сезон вона проведе в нашому клубі. Міріам знайома більшості гравчинь ще з виступів у «Тім СКУФ», тому вона швидко влилася в колектив.

Наразі команда знаходиться у стані середнього ступеню готовності, ми ретельно готуємося до старту сезону, який очікується в десяті числа жовтня. У команді гарний мікроклімат, кожна виконавиця додає та готується захищати чемпіонський титул.

Ми поступово готуємо команду до сезону, адже пандемія коронавірусу та карантин вплинули на фізичні кондиції дівчат. Відсутність належної тренувальної практики, довга перерва – все це впливає на фізичну форму. Значний обсяг часу займає відновлення фізичних кондицій і ігрової практики в тому числі.

Нажаль, спаринги зараз проводити проблематично. В умовах карантину нелегко домовитися і нелегко організувати матчі. Проте завдяки змаганням 3х3 дівчатам все ж вдалося підтримувати форму. 7 гравців було задіяно до підготовки до чемпіонату Європи поки він не був офіційно скасований. Суперліга 3х3 також дала можливість відчути ігровий ритм, це було необхідно після довгої перерви»