Головний тренер Київ-Баскета Володимрр Холопов прокоментував підготовку команди до третього матчу золотої серії у Жіночій Суперлізі. Той відбудеться 5 травня у столичному СК Меридіан. Після двох перших матчів рахунок у серії до двох перемог 2:0 на користь Динамо.

– Завдання максимум у нас ніхто е відміняв. А те що маємо у пасиві дві поразки – це наші проблеми, які ми постараємося виправити. Для цього потрібно грати агресивно, боротися на кільці, закидати врешті решт м’яч у кільце. І старатися захищатися краще, ніж команда суперника. Тоді нема нічого неможливого. Все – у наших головах, усе – в наших нервах і усе – в наших руках. Людина так влаштована – коли її заганяють у кут, вона здатна творити дива. Я сподіваюся, коли ми є припертими до стінки, ми будемо більш згуртованими, зосередженими, зібраними і можливо зникне напруга. Бо за великим рахунком втрачати вже нема чого. Гра може бути останньою. Коли втрачати нема чого, набагато простіше грати.

– Щось допрацьовували?
– В черговий раз проговорили, як маємо долати зонний пресинг, як маємо розвивати ранній напад, як маємо боротися на чужому і своєму кільці. Питання – наскільки чітко інформація буде сприйнята. Бо є два моменти – є тренувальний процес, а є гра. Гра на пульсі – там все по-іншому. Якщо гравці адекватно реагують на ігрову ситуацію, добре, якщо неадекватно, згадуємо провал у третій чверті першої гри і низький відсоток влучань у другій. Мало того, що ми атакували 33 рази триочковими, так ще 5-6 разів м’яч просто до кільця не долітав. Ось вам нерви. У тренувальному процесі такого не буває. М’яч потрапляє в кільце, а у грі виходить навпаки.

– Як фізичний стан команди?
– Я не помітив втоми серед гравців. Щоб не казали, а ми граємо сім на сім. Ті самі американки грають по 40 хвилин, вони ж не скаржаться, що втомлюються. І наші не повинні скаржитися. Ми в нормальних фізичних кондиціях і зобов’язані грати на 100%.

– Ви згадали про американок.
– Американки – безумовний двигун команди Динамо. Розглядаємо різні варіанти. Все залежатиме від якості виконання.

Квитки на матч Київ-Баскет – Динамо купуйте за посиланням.

– Нарешті ви повертаєтеся у Меридіан. Вам тут легше грати?
– За великим рахунком нема значної різниці, де грати. Але, як кажуть, вдома і стіни допомагають. Хочу запросити вболівальників – приходьте і підтримайте нашу команду. Щоб впоратися з суперником, потрібен ще шостий гравець. Ніхто не знає, як воно буде. Як кажуть боксери – у них є план на бій до першого пропущеного удара. Так само і тут. І у чоловічому баскетболі гравці підламуються, а у жіночому й поготів. Усе залежатиме, як ми почнемо гру, як вна складатиметься для нас.