Головний тренер Київ-Баскета Володимир Холопов прокоментував результат чемпіонської серії з Динамо-НПУ. У четвертому матчі його підопічні поступилися синьо-білим 87:94 і склали чемпіонські повноваження на користь останніх. Таким чином Київ-Баскет здобув срібні медалі чемпіонату України.

– Результат матчу міг бути іншим, але ранній відхід, назвемо це так, Ані Ольховик на початку заключної чверті, неспортивний фол Жені Спітковської, яку дискваліфікували, не могли пройти безслідно для нас. Бо на початку четвертої чверті ми втратили двох основних гравців. Це точно не посприяло досягненню позитивного результату. У цьому причина програшу. А команда Динамо? Недарма вона протягом регулярного чемпіонату посідала першу сходинку у турнірній таблиці, була лідером чемпіонату. Мушу констатувати, у цьому сезоні вони заслужено посіли перше місце.

– Сьогодні Вам нема у чому дорікнути Вашим підопічним?

– Якщо хочеш дорікнути, ти завжди знайдеш, до чого присікатися. Знаєте прислів’я: вовк, щоб присікатись, знайшов причину? Я не бачу сенсу висловлювати претензії гравцям. Я бачив, як вони боролися. Вони віддали грі усі свої сили, свої нерви. Кожна виклалася на сто відсотків. А у спорті хтось перемагає, хтось програє. Сьогодні команда Динамо була сильнішою і в цілому в серії була сильнішою.

– Потенціал Вашої команди вичерпався повністю у фінальній серії?

– Скажу так: якби ми обіграли Динамо у цій серії, ми б стрибнули вище своєї голови. Це однозначно. У цьому сезоні Динамо демонструвало стабільну гру. І те, що ми змогли нав’язати їм боротьбу у фінальній серії – це заслуга гравців, вони старалися. Сьогодні Динамо, маючи у складі двох легіонерок, які приносять по 50 очок фактично у кожній грі, це реальна сила і вони були сильнішими за нас.