Центрова Київ-Баскета Олександра Колесніченко вважає, що на момент гри з Вінницькими Блискавками, яких киянки зі скрипом здолали 76:71, команда ще на відійшла від поразки у головному матчі за Кубок України. Про баскетбол і прихід весни – просто зараз.

– Побила нас гірка перемога Динамо над нами у фіналі Кубка. Ні для кого не є секретом. Буває у сезоні в команди певний спад, десь моральний, десь фізичний, десь втомилися. І тому сьогодні гра, яку ми мали беззаперечно вигравати за 20 очок, не пішла і ми ось так тягалися.

– У третій чверті ви взагалі різко здали, чому?
– Як каже наш тренер, нам проблеми ніхто не створює, створюємо ми їх самі собі. І десь пропустили у захисті, десь не сконцентрувалися, десь не влучили. Ось це і призвело до того, що почали поступатися.

Читайте: ВОЛОДИМИР ХОЛОПОВ: ПРОФЕСІОНАЛ НЕ МОЖЕ ГРАТИ АБИ ЯК

– Як відійти від поразки у Кубку і налаштовуватися на випробування у чемпіонаті?
– Налаштовуватися? Звичним чином, чемпіонат ще не програно, ми – лідери разом з Динамо і налаштовуємося на них серйозно. Ось буквально на наступному тижні у нас буде з ними гра у регулярному чемпіонаті. Будемо розбирати помилки, дивитися, розбирати їх, змінювати захист, робити усе максимально, щоб виграти чемпіонат.

– А вам треба захищати титул.
– Титул завжди складніше захищати, ніж коли ти його вперше здобуваєш. І Київ-Баскет не виключення. Ми того сезону стали чемпіоном і тепер треба захистити це звання. І ми йдемо до цього.

– На дворі настала весна. Як сприймаєш її прихід?
– Не така вже й весна на вулиці. Але за календарем весна. І це радує. Чекаємо, коли ж потеплішає. На вулиці, у залі, скрізь (посміхається – ред.). Якщо поглянути з іншого боку – завжди перемагає тільки весна (посміхається – ред.)! Братимемо з неї приклад.