Тренування лідера Жіночої Суперліги України столичного Київ-Баскета дедалі більше дрейфують в бік стрітболу. Це й не дивно, бо саме Київ-Баскет є базовою командою жіночої збірної з баскетболу 3х3, яка у березні в Індії виборюватиме олімпійську путівку.

Так, підопічні Володимира Холопова тренуються м’ячами 3х3. А сам головний тренер, який за сумісництвом очолює жіночу збірну 3х3, впровадив регулярні спаринги у стрітбол на тренуваннях – жінки проти чоловіків. Команду останніх зібрано з гравців Київ-Баскета-2. Сидорук, Хімічук, Швець, Ковальчук протистоять жінкам, часом успішно. Але і підопічні Володимира Холопова у деяких партіях нагадують, що вони збірна (а проводять по чотири партії під час одного тренування). Так, команда у складі Філевич, Рульової і Горобець перемогла хлопців 21:15.

Володимир Холопов, головний тренер БК Київ-Баскет і жіночої збірної України 3х3: – не сказав би, що це ноу-хау, але це додаткова зброя, яку ми можемо використовувати під час підготовки до стартів. Бо у хлопців швидкості вищі, антропометрія, усе роблять на порядок швидше. Якщо ми навчимося грати на рівних з хлопцями, у тому числі в атлетизмі, бо на нас чекає складна гра з Австралією, а там дівчата дуже атлетичні, грають у контактний баскетбол, характерний для американської школи, якщо ми навчимося грати швидко проти гравців збірної Японії, які діять напрочуд рухливо, швидко, вриваються у вільні зони, з гарним триочковим кидком, все буде гаразд. Ось саме у цих хлопців є і швидкість, як у японок, і кремезність, як у австралійок. Отже, для нас дуже корисно проводити такі ігри під час підготовки до головного старту.