11 січня свій перший поєдинок у 2019-му проведе головна жіноча команда Київ-Баскета. Чинні чемпіонки України приймуть на домашньому паркеті Рівне-ОШВСМ.

Команди вже зустрічалися між собою у цьому сезоні. У жовтні у Рівному підопічні Володимира Холопова обіграли суперниць з перевагою у 15 очок – 76:61. Без сумніву киянки прагнутимуть розпочати 2019-й переможно. І матимуть для цього подвійну мотивацію. Київ-Баскетом знову керуватиме Володимир Холопов, який за станом здоров’я з кінця листопада був змушений делегувати повноваження своєму асистенту Інні Кочубей. Також можна очікувати дебютної гри за Київ-Баскет Олександри Колесніченко (до одруження – Чек). Вона тривалий час відновлювалася після травми ноги і ось нарешті може відбутися її прем’єра у столиці. Також відновлюються Краєвська, Завидна. Втім, і тим, хто не має «протипоказань», по силах втілити на паркеті тренерський задум Холопова.

Навідміну від киянок Рівне-ОШВСМ перебуває в ігровому тонусі. Підопічні Валерія Жартуна 4 січня провели кубковий матч з Чайкою (поступилися у Бердянську 61:78 і вибули з боротьби за почесний трофей) і тепер сконцентруються на боротьбі у Суперлізі. У відмінній формі перебувають їхні центрова Гаврильчик і плей-мейкер Шматова. То ж створити проблеми на паркеті господаркам протистояння рівненчанкам до снаги.

На сьогодні Київ-Баскет йде на третьому місці у турнірній таблиці регулярного чемпіонату, а Рівне йде другим. Втім, за втраченими киянки є співлідерами у чемпіонських перегонах. У них та Франківська у пасиві по 2 поразки, а, скажімо, у Рівного вже сім.

Жіноча Суперліга

11 січня

м. Київ, СК Меридіан

17:30, Київ-Баскет – Рівне-ОШВСМ