Жіноча команда Київ-Баскета здобула 38-му перемогу поспіль у чемпіонаті України. 27-го жовтня у столичному дербі підопічні Володимира Холопова обіграли київське Динамо.

Володимир Холопов випустив з перших хвилин свого капітана Анну Ольховик. До цього вона пропускала кілька матчів (після повернення з чемпіонату Європи 3х3) через пошкодження спини. Ольховик і компанія провели надрезультативну першу чверть – набрали 34 очка і виграли її з подвійною перевагою. Вдавалися і кидки здалеку, і з-під кільця. Володимир Рижов намагався за допомогою тайм-ауту зупинити цей порив, але господарки не скидали обертів.

На початку другої десятихвилинки американки Динамо Кійс і Холл закинули з-під кільця і здалеку, але Ольховик своїм двоочковим влучанням дала зрозуміти, що господарки розслаблятися не збираються. На останній хвилині першої половини після кидка Вікторії Кондусь перевага Київ-Баскета перевищила 20-очкову межу 60:39. А відпочивати команди пішли за рахунку 63:43.

По-перерві характер гри не змінився. Київ-Баскет утримував динамівок на комфортній для себе 20-очковій відстані. Господарки встигали бути першими на підбираннях, а Володимир Холопов з лави запасних утримував їхній бойовий дух на максимумі. Наприкінці третьої десятихвилинки після влучання здалеку Ольховик і Бойко і швидкого прориву Спітковської перевага Київ-Баскета сягнула 27 очок. На останню чверть команди вийшли за рахунку 86:61.

На екваторі заключної чверті після кидка Яни Рабчук Київ-Баскет досягнув 100-очкової межі у рахунку 100:67. А остаточний результат матчу 109:71 на користь господарок.

Найрезультативнішою у матчі стала Франека Холл (Динамо) – 25 очок. У гравця Київ-Баскета Вікторії Кондусь – 23 очка. Дві іі колеги відзначилися дабл-даблом – Вероніка Любінець (21 очко + 14 підбирань) і Євгенія Спітковська (11 очок + 10 результативних передач).

Після цієї перемоги Київ-Баскет став одноосібним лідером регулярного чемпіонату у Жіночій Суперлізі.

Жіноча Суперліга

27 жовтня

м. Київ

Київ-Баскет – Динамо-НПУ 109:71 (34:17, 29:16, 23:18, 23:10)

Статистика матчу