25 листопада Київ-Баскет відіграв перший матч 1/8 фіналу Кубка України серед жінок. Козачку господарки паркету обіграли переконливо 90:67.

Киянки вийшли на матч з потрійною мотивацією.

По-перше, їхній головний тренер Володимир Холопов не може за станом здоров’я сьогодні безпосередньо керувати діями своїх підопічних. Палкий привіт і найкраще побажання якнайшвидшого одужання – це переконлива перемога. Вона зцілює, як ні що інше!

По-друге, на матч дівчат з Київ-Баскета вивела молодий тренер, асистент Володимира Холопова Інна Кочубей. Допомогти їй у відповідальний момент – справа честі для чемпіонок України.

По-третє, ІнтерХім, який є кривдником Київ-Баскета у фіналі попереднього розіграшу почесного трофею, вже у чвертьфіналі. Потрапити туди слідом за одеситками – справа принципу, але вихід до наступної стадії Київ-Баскет зможе оформити тільки після матчу-відповіді, який проведе у понеділок.

На поверхні лежить і четверта причина, щоправда вона до Кубка України не має прямого відношення: Київ-Баскет вперше після поразки на виїзді у матчі регулярного чемпіонату від Франківська грав перед своїми прихильниками і банально хотів реабілітуватися.

Київ-Баскет потужно розпочав і вже у першій чверті набрав 30 очок. У другій десятихвилинці суперник засушив гру, але і тоді перевага господарок виявилася подвійною 12:6. Втім, по перерві Козачка теж нагадала, що також є представником Суперліги. Підопічні Вікторії Большакової виграли цей відрізок 25:22. У рівній боротьбі пройшла і заключна чверть, але кардинально скоротити відставання запоріжанки не змогли. Підсумкова перевага Київ-Баскета склала 23 очки. Відіграти їх у матчі-відповіді Козачці буде складно.

Найрезультативнішою у звітному поєдинку стала Вікторія Кондусь (Київ-Баскет) – 31 очко + 7 підбирань + 4 результативні передачі. В активі її колеги по команді Вероніки Любінець – дабл-дабл (16 очок + 13 підбирань). Також дабл-дабл записала на свій рахунок гравець Козачки Яна Стрілько (15 очок + 11 підбирань). Найрезультативніша у складі гостей – Катерина Тихонова – 21 очко.

Матч-відповідь у цій парі відбудеться вже у понеділок, 25 листопада, о 15:00. Локація та сама – столичний СК Меридіан.

Кубок України (жінки)

1/8 фіналу

Перший матч

25 листопада

м. Київ

Київ-Баскет – Козачка-КПУ 90:67 (30:10, 12:6, 22:25, 26:26)
Статистика матчу