Гравець БК Київ-Баскет Ксенія Афанасьєва розповіла про вплив спорту на жіночий характер.

Київ-Баскет готується до столичного дербі з Динамо, яке заплановане на 9 березня. Триває напружена ігрова робота. Та все одно дівчата працюють у піднесеному настрої, адже підуть вони додому, і знову перетворяться з бійців на ніжних і тендітних панянок, яким пасує вислів – прекрасна стать. А поки що вони справжні баскетбольні амазонки – тренують можливі варіанти розвитку гри з Динамо.

– Ми у процесі виходу з психологічної ями (після поразки динамівкам у фіналі Кубка). Були і скаутінг, і командні збори. Проблему треба насамперед проговорити, щоб вона вичерпала себе . Я сподіваюся, кожен з нас зробив висновки щодо цієї гри. Прикро, боляче. Але найголовніше – це чемпіонат. Важливі ігри попереду, треба виходити у плей-оф з першого місця. Динамо – така ж сама команда, що і ми, такі самі дівчата. Просто ми недоналаштувалися. Ось і результат такий був. Готуємося до столичного дербі, хочемо взяти реванш і довести – поразка у фіналі була випадковою.

– Ви проводите у поті чола 8 березня, готуючись до столичного дербі. Але ж цей день особливий?

– Оскільки 9 березня маємо гру з Динамо, тренування на 8 березня є необхідністю. А щодо погоди – вона відмінна! Подякуємо весні, бо всі чекали цього тепла і це дається взнаки. Усі чекають весну.

– Жіночий баскетбол, напевно, в Україні популярний через те, що українки красиві?

– Можу стверджувати, що баскетбол жіночий розвивається. Цього року чемпіонат став набагато сильнішим. Кубок України також. Та й у Суперлізі 3х3 ми постійні учасники, то ж тримаємо себе у тонусі. Бо бували чемпіонати, коли у команди було по одній грі на місяць! А тут чи не кожен тиждень у нас по дві гри. Може це десь втомлює, але що може бути краще за ігри? Тільки гра. Тренувальна гра – це таке. Ігри мені більш довподоби, ніж тренування. Ігри завжди піднімають настрій!

– Чи піднімають вам настрій глядачі на трибунах?

Якщо взяти Кубок, було дуже багато глядачів, не полінилися, підтримали. Хотілося б у регулярному чемпіонаті побільше глядачів бачити. Але все одно, жіночій баскетбол стає дедалі більш популярним. Клуб рекламує наші ігри. Команди школярів, люди приходять дивляться.. Якщо подивитися – рівень  підтримки вболівальників у цьому сезоні. Дякую глядачам, не полінилися,підтримали нас. У регулярному чемпіонаті холтілося б у регулярному чемпіонаті побіьше  бачити глядачів. Але все одно – жіночий баскетол набирає популярності.

– Коли ти займаєшся таким видом спорту, ризикуєш втратити жіночність?

– Чим жорсткішою є боротьба на майданчику, тим м’якша ти поза полем. Завжди хочеться, щоб хтось підбадьорив, обійняв. Але це справа кожного, виключно особиста. Звісно, є і спортивна злість, можна завестися з-пів оберта. Емоційно ми напевно більш чутливі, ніж звичайні люди. А за