Гравець Київ-Баскета Ксенія Афанасьєва проаналізувала результати перших матчів фінальної серії Жіночої Суперліги і поділилася своїм баченням подальшого розвитку подій. Київ-Баскет двічі поступився Динамо-НПУ на його паркеті 76:81 і 63:82. Третій поєдинок серії до трьох перемог відбудеться вже на домашній арені Київ-Баскета у неділю, 5 травня.

– Шанси на перемогу є завжди. Вважаю, що ігри плей-оф більше психологічного плану. Ми могли перемогти у першій грі, але припустилися провалу у третій чверті. Мали 10 помилок поспіль. Тут і нерви даються взнаки, не змогли їх приборкати. У другій грі можливо мала місце втома. Не робитиму на цьому акцент. Дві команди у рівних складах так само бігали. Динамівки також втомилися, але сьогодні вони були сильнішими. Вважаю, першу гру могли брати, а у другій вже провалилися на початку. Вони зробили відрив +7. І ми не змогли вже їх наздогнати. Не можу стверджувати, можливо ми програли підбирання. А хто програє підбирання, як правило програє матч. Думаю, у цьому причина. Може не змогли до кінця налаштуватися. Бо програш у першому рівному матчі безслідно не пройшов. Будемо ще над цим думати. Але треба вже забути про сьогоднішній день, у неділю відбудеться третій матч, треба відігруватися будь-що.

Читайте: ВОЛОДИМИР ХОЛОПОВ: ХОЧЕШ БУТИ ЧЕМПІОНОМ, ТИ ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ ВИГРАВАТИ

– Той факт, що наступна гра може стати останньою, тисне на вас?
– Є така команда, мої земляки, до речі, Дніпро. Вони програли дві гри (Хіміку у півфінальній серії плей-оф Суперліги Парі-Матч) на виїзді, потім відіграли їх, перемогли вдвічі вдома. Усе відігрується. Наздоганяти завжди простіше, ніж утримувати. Динамо буде намагатися виграти. Ми ж будемо їх наздоганяти. Маю на увазі по перемогах у серії. Нам буде простіше, ми будемо більше мотивованими. Я хочу на цьому зробити акцент. Сподіваюся, що згуртуємося, усі дівчата будуть одна за одну і ми зможемо виграти третю гру. Вчора гра показала, що вони нам по силах.

Квитки на матч Київ-Баскет – Динамо купуйте за посиланням.