16-17 січня жіноча команда «Київ-Баскет» впевнено обіграла «Чайку-ДЮСШ-Бердянськ» на домашньому паркеті, завершивши зустрічі з рахунком 89:49 та 77:63 відповідно. Ці матчі стали дебютними для нової гравчині команди – американської легіонерки Тайніс Мартін. Головний тренер команди Володимир Холопов та форвард Міріам Уро-Нілє прокоментували результати на післяматчевій прес-конференції:

Міріам Уро-Нілє: Сьогодні була хороша гра, ми гарно побігали. Ми намагалися виконати усі задачі, які перед нами поставив тренер. Головне – був швидкий прорив, в якому ми реалізували багато кидків. Нова гравчиня в нашій команді Тайніс Мартін добре влилася в колектив. Молоді дівчата також сьогодні гарно працювали. Тож все добре.

Володимир Холопов: Перша гра мені сподобалася за своєю якістю та змістом. Ми непогано поборолися, особливо на кільці суперника. Ми зробили 20 підбирань і це дало нам шанс робити повторні атаки. Ми непогано бігали. Трохи підводить реалізація зі швидкого прориву, проте точно зрозуміло над чим потрібно працювати та чому приділяти більше уваги. Ми і так над цим працюємо, але очевидно недостатньо, тож будемо додавати у цьому компоненті. З приводу нового гравця, сьогодні п’ятий день, як вона з нами, і гадаю їй складно. Тайніс зараз проходить період акліматизації, також до цього вона не мала ігрової практики довгий термін. Тож нам потрібен час, щоб покращити її фізичні кондиції та дати можливість остаточно влитися до команди. Найголовніше для мене, що вона дуже позитивна людина, позитивний гравець. Вона гравець своєї команди, не скупиться віддавати м’яч – це дуже важливо.

Стосовно другої гри, я казав і раніше, що команда Бердянська з Сашею Радулович та без неї – це дві різні команди, і ми це сьогодні бачили. Саша забила 22 очки, це харизматичний гравець, що тягне за собою всю команду, як локомотив. Друга гра була точно більш нервовою ніж перша. Вона отримала п’ять фолів, і у останній чверті ми трохи заспокоїлися, але зробили якісь нерозумні помилки, нерозумні рішення. Так не повинно бути. Ми програли лише одну чверть у цій грі, але як ми грали у цій останній чверті, як поралися з контролем м’яча, контролем часу на атаку, це проблема. Ми працюємо. Тайніс тільки-но приїхала, вона ще не до кінця вписалася у комбінації, у системи захисту, тож ми зараз грали без зонового пресингу та іншого – просто не встигли це ще підготувати. Будемо по-трохи «втягувати» у гру та виходити на інший ігровий рівень.

Нагадаємо, що наступний матч у рамках жіночої Суперліги «Київ-Баскет» зіграє в кінці цього тижня 23-24 січня на виїзді проти команди РІВНЕ-ОШВСМ (Рівне). У минулій зустрічі з командою Рівного в жовтні на домашньому паркеті киянки одержали дві перемоги з великим відривом.

Також невдовзі на вболівальників чекає велике інтерв’ю з Тайніс Мартін, як з першою легіонеркою в історії жіночої команди «Київ-Баскета». Поговоримо про шлях до української Суперліги, важкості адаптації, перші враження та амбіційні цілі на сезон.