Контракт з Київ-Баскетом підписала Анна Зарицька. Чи не найзнаменитіша вихованка бердянського баскетболу уклала угоду в день, коли її донечці Кароліні виповнилося 10 місяців. Вітаємо молоду маму!

– дуже задоволена підписанням контракту. За дуже довгий період відсутності у мене знову з’явилася можливість пограти у чемпіонаті України, поборотися за медалі. Попередній подібний досвід мала ще у 18 років, коли грала у ТІМ СКУФІ. Отже, дуже хочу, щоб після тривалої перерви знову вибороти медаль чемпіонату України. Запропонував перейти до Київ-Баскета мені Володимир Холопов. Після народження донечки у мене не було багато пропозицій. Тому я погодилася. І тепер гратиму на рідній землі, в Україні!

– Минулого сезону Київ-Баскет задовольнився сріблом. На твій погляд, зможе команда поборотися за чемпіонський титул у прийдешньому сезоні?
– Звісно, це можливо. Шанс є завжди, його треба використати. Думаю, що ми обов’язково боротимемося і за Кубок України, і за чемпіонський титул. Інших варіантів бути не може.

– Адаптація у команді пройде без проблем? З багатьма дівчатами знайома?
– Напевно, не з багатьма. У команді чимало молодих дівчат. Але я думаю, адаптація складною не буде. Робота зблизить. Познайомимося, зіграємося. Час є. Усе буде гаразд. А вимоги головного тренера мені знайомі, у збірній наші з Володимиром Холоповим шляхи регулярно перетиналися.

– Ти щаслива мама, як поєднуватимеш кар’єру і виховання Кароліни?
– Насправді, я вже маю досвід. З січня починала відновлювати форму у Казахстані, були і тренування, і ігри. Відновлення пройшло добре, дуже дякую мамі за допомогу! Отже мама моя допоможе, якось будемо справлятися (Аня тренувалася і грала у другій, молодіжній, команді Астани. Разом посіла друге місце у чемпіонаті Казахстану і здобули Кубок Казахстану – ред.).

– Слідкувала за перебігом подій у чемпіонаті України?
– Не так ретельно, як хотілося б, бо велика різниця у часі між Казахстаном і Україною. Але матчі плей-оф я дивилася. Можу сказати, що рівень чемпіонату України зріс. Усі команди приблизно рівні за класом, кожна гра буде цікавою. Думаю, прохідних матчів не буде, а відтак і глядачів на трибунах буде більше.