21 лютого 2019-го року – ця дата надовго запам’ятається чотирикласникам спеціалізованої столичної школи №130 ім. Данте Аліг’єрі. Адже в гості до школярів завітали справжні зірки баскетболу – гравці Київ-Баскета Мілош Латковіч і Моріс Крік у супроводі тренера головної команди клубу Олександра Лохманчука.

Легіонери Київ-Баскета, які здатні самотужки забезпечити переможний результат, виявилися простими і веселими хлопцями, швидко знайшли спільні теми з дітлахами, які хочуть відкрити для себе баскетбол і познайомитися з його дійовими особами.

Латковіч і Крік залюбки розповіли, як свого часу стали займатися улюбленою грою у помаранчевий м’яч, поділилися враженнями від виступів у Києві, відкрилися дітям – а як інакше! Малі добре відчувають – щира людина займається з ними, чи ні.

Після теорії прийшов час практичної частини уроку, якої з нетерпінням очікували хлопці і дівчата. Адже гра і рух – це завжди добре, але гра з зірками в одній команді – це щось особливе! Латковіч і Крік показали школярам кілька вправ поводження з м’ячем, кидкові елементи а далі прийшов час з’ясування стосунків на паркеті.

Одну команду вів за собою Моріс Крік, іншу – Мілош Латковіч. Захопленню і позитиву учнів не було меж! Та й зірки напиталися від дітей сонячними емоціями. Дзвоник, що сповістив про завершення уроку, пролунав нагадавши, що інколи нема бажання, щоб такі уроки завершувалися.

Але уроки, як ті матчі – завершуються завжди. А щоб зустріч повторилася – можна прийти на домашні ігри Київ-Баскета, а краще до клубної Академії!