День Святого Миколая запам’ятається дітям, що вчаться азам баскетболу в Академії Київ-Баскета, не лише солодощами під подушкою зранку. Вони отримали комплекти новенької клубної форми! Щоправда її малечі приніс вже не Святий Миколай, а вручили тренери Київ-Баскета, з якими вони проводять час на заняттях з улюбленої гри.

Тренери Академії Максим Балашов і Теренс Мерфі, що тричі на тиждень займаються з хлопчиками і дівчатами, презентували своїм підопічним баскетбольну форму Київ-Баскета. Вже зараз в Академії займаються з півсотні дітей 2008 – 2009 років народження.

Учнів Академії вишикували на головній арені клубу і у присутності батьків кожному вручили пакет з формою. До цієї урочистої церемонії залучили гравців другої команди Київ-Баскета, які зараз захищають честь клубу у чемпіонаті України у Вищій лізі, але ще кілька років тому самі, так само, як і ці діти, робили перші кроки на своєму баскетбольному шляху.

Коли діти, тренери, гравці усі разом зібралися у клубній формі в центральному колі – усі були щасливі від того, що вони є частиною великої сім’ї, сім’ї Київ-Баскета. Коли вже є форма, відтак і час перших матчів невпинно наближається. Досягнуто принципової домовленості з керівництвом БАМГ провести товариський турнір.

Максим Балашов, тренер Академії Київ-Баскета:
– Дійсно, ми спілкувалися з Артуром Будаг’яном, який тренує команду БАМГ про такий святковий турнір. А сьогодні в усіх нас є відчуття справжнього свята! Основу Академії становлять хлопці і дівчата 2008 і 2009 років народження, але є і діти 2010, 2011, і навіть 2012 року. Ми помітно розростаємося, пригадую, коли починали рік тому, приходило три дитини – і зараз вже півсотні! Я цим пишаюся і дуже задоволений. Діти і їхні батьки знають про нас, знають, як триває тренувальний процес, приходять і приходять. І це дуже добре – діти не сидять вдома з планшетами, а займаються баскетболом. Звісно, і батьки теж задоволені. Не буду хвалити себе і Террі, але не було такого, щоб хтось сказав – вибачте, нам не подобається, ми уходимо. Жодного випадку не було! Не хочу наврочити, але поки що такого не було. Діти продовжують грати і їм це подобається! Ми робитимемо усе, щоб так тривало і надалі.