Новорічні свята – час підбивати підсумки року. Результати головної чоловічої та жіночої команд «Київ-Баскета» ми підіб’ємо ближче до нового року, а зараз звернемо увагу на резервні команди, яким теж є чим пишатися.

Друга чоловіча команда – повна домінація у першій лізі

Підопічні Андрія Харчинського провели осінь та початок зими у домінуючому стилі. За 16 поєдинків жовто-чорні не оступилися жодного разу, при цьому у чотирьох зустрічах пробивали «стелю» у сто набраних очок. Не забували хлопці і про захист, завершивши календарний відрізок із найкрутішою обороною усієї ліги, 64,8 очка. Адже всього першій лізі виступає 36 колективів!

Показово, як і основа, резерв сильний командними взаємодіями. У зведеній статистиці ви не побачите представників «Київ-Баскета» серед лідерів за очками, передачами чи підбираннями. Але хлопці Харчинського настільки здорово один одного доповнюють, що нічого подібного «Київ-Баскету-2» і не потрібно – вони і без цього досягають максимального результату.

Показовий факт: одразу чотири гравці в дублюючому складі мають середні показники результативності 14 балів і вище. Абсолютним лідером є Владислав Іванов, який набирає за матч по 20,3 очка. Погодьтеся, логічно, що саме цього форварда, якому лише 18 років, Айнарс Багатскіс регулярно викликає до основного складу «Київ-Баскета» та включає до заявки навіть на міжнародні матчі.

Окремо скажемо і про Олександра Дюпіна. Він єдиний, хто у складі бджіл провів абсолютно всі поєдинки, відпрацьовуючи на паркеті по 30 хвилин. За цей час нападник додавав до клубної скарбнички по 14,3 очка при 5,9 підбираннях. Для порівняння: всього на осінньо-зимовому відрізку сезону Андрій Харчинський спробував у складі 17 людей.

Важливо наголосити і на тому, в якому стилі «Київ-Баскет» здобував перемоги. За 16 поєдинків лише три матчі закінчилися з різницею у п’ять очок і менше. Найзавзятіше опір нашим хлопцям чинили земляки з «Хижаків» та «Селф-Мейду». Однак і тих, і інших нащі хлопці долали, не віддаючи переваги домашнього майданчику.

«КСЛІ-Київ-Баскет-2» чоловіча команда:

Друга жіноча команда – також у лідерах

Не менш яскраво провели заключний календарний відрізок 2021 року та наші молоді баскетболістки. Дівчата Олени Федченко захопили лідерство у розіграші вищої ліги, забравши 14 матчів із 16 можливих та відірвавшись від найближчого переслідувача на три перемоги.

При цьому наша команда має абсолютно кращий захист змагання (55,9 очка за гру) та топовий напад врівень зі спортсменками з харківського «ХАІ» (74,1 бала). Варто наголосити і на фантастичному коефіцієнті «плюс/мінус», який до кінця року досяг позитивної позначки 291.

Безумовними лідерами команди є дівчата, які і на рівні Суперліги виглядають вже повноцінними гравцями ротації. Найкращий снайпер Анжеліка Ляшко разом із Дарією Дубнюк та Вірою Грималюк щоразу додають драйву резервній команді, хоча допомагають подругам з нижнього дивізіону нерегулярно.

Проте у всієї трійці середня результативність перевищує 12,5 балів (у Анжеліки показники на рівні 18,5 очка). Крім того, Ляшко входить до топ-4 Вищої ліги за очками та пасами, а в матчі проти одеського «Інтерхіма» атакуюча захисниця взагалі видала другий за результативністю перфоманс сезону. На домашньому майданчику 21-річна баскетболістка, яка відіграла поєдинок зовсім без замін, відвантажила одеситкам аж 34 очки!

Зазначимо, що обидві поразки, що трохи затьмарили ідеальний виступ «бджілок», трапилися на виїзді: дівчата з різницею у п’ять очок оступилися у Дніпрі, а наприкінці грудня програли на львівському майданчику. Проте поєдинки у відповідь «Київ-Баскет» залишав за собою — і тим самим не просто брав реванш, а й залишав заділ для повернення боргів уже в домашніх спарених матчах.

«КСЛІ-Київ-Баскет» жіноча команда:

Зрозуміло, що у хлопців та у дівчат вся боротьба ще попереду. Проте ті результати, які показали наші команди у 2021-му, дають привід для оптимізму та дозволяють сподіватися на медальний фініш підростаючого покоління у Вищій та Першій лігах!