Головний тренер Київ-Баскета Володимир Холопов повертається до клубних справ з почуттям виконаного обов’язку. Очолювані ним доросла, а тепер і молодіжна жіночі збірні 3х3 здобули бронзові нагороди на чемпіонатах Європи і світу відповідно. В обох збірних половина складу становили гравці Київ-Баскета, у дорослій – Спітковська і Ольховик, у молодіжній – Кондусь і Бойко. Володимир Холопов розповів про успіх на чемпіонаті світу U-23 у Китаї і поділився своєю тривогою перед стартом Київ-Баскета у Жіночій Суперлізі (12-го жовтня киянки приймуть Козачку).

– Чи могли ми виступити краще у півфіналі зі збірною Японії? По-перше, треба врахувати, що до цього у чвертьфіналі ми здолали непоступливий Іран. Ми були зконцентровані до кінця. Це дозволило продовжити боротьбу за медалі. Напевно, японкам у півфіналі більш щастило. А нам бракувало реалізації . Не завжди влучали з-під кільця, та й здалеку.

– До гравців нема претензій?
– Ігри на чемпіонаті складалися для нас по-різному. Хтось з дівчат в одній грі виглядав краще, хтось в іншій. Ми аналізували дії, «розбор польотів» мав місце. Але коли прийшов час вирішальних матчів, можу з впевненістю сказати – в іграх з Японією та Кореєю усі відпрацювали на відмінно.

– Чи можна вважати успіхом дві бонзи національної та молодіжної збірних на чемпіонатах Європи та світу?
– Завжди присутня мотивація досягти чогось більшого. Але усе ж таки вважатиму сезон успішним. Серед суперників були рівні команди з сильними гравцями. Аби довести свою перевагу, доводилося проявляти максимум з того, що вміємо. А ми, як показав результат, таки вміємо!

Читайте: ЗБІРНА УКРАЇНИ ВИБОРОЛА БРОНЗОВІ МЕДАЛІ ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ

– До Олімпіади лишилося два роки. Після таких медальних здобутків маємо гарні перспективи щодо Токіо-2020?
– Тут багато чого залежатиме від кваліфікаційного турніру. Яка підгрупа, який склад команди зберемо. Скажімо, лунала думка, мовляв на молодіжному чемпіонаті світу нам пощастило зі складом суперників у підгрупі. Але ж поступись ми Нідерландам у дебютному матчі Мундіалю, а боротьба була запеклою з рівними шансами на успіх, могли б взагалі нікуди не вийти.

– Тепер у піднесеному настрої Ви повертаєтеся до Києва, а менш ніж за тиждень Київ-Баскет розпочинає боротьбу у Жіночій Суперлізі. Ви в курсі щодо поточних справ у команді?
– Я увесь час в курсі поточних справ. До першого матчу залишилося чотири дні, це небагато. Найголовніше, що мене цікавить, щоб гравці були здорові. Нажаль, Олександра Чек і Ольга Краєвська ще не зовсім відновилися після травм. То ж доведеться розпочинати чемпіонат усіченим складом. А це додаткове навантаження на основних гравців.