Київ-Баскет продовжує підготовку до старту жіночої Суперліги, де вже 10 та 11 жовтня зіграє два матчі першого туру з одеським Інтерхімом. Головний наставник столичної команди Володимир Холопов прокоментував сайту ФБУяк його команда підходить до сезону і чи давить чемпіонський титул на дівчат.

– В якій формі команда підходить до сезону?

– Команда в нормальних фізичних кондиціях, але безумовно втрачена ігрова форма. За останні пару днів ми провели дві гри з Динамо і після них є над чим подумати, є привід для роздумів. Будемо працювати.

– У порівнянні з минулим сезоном, у складі є суттєві зміни. Що скажете про теперішню команду?

– В нас кістяк команди залишився з попереднього сезону. Додалося лише декілька гравчинь. Деякі випадають, але видно, що вони стараються. Все буде нормально, потрібно лише трохи часу. В нас пішли з команди три основні гравчині. Безумовно – це нас послаблює трохи. Проте, ми знайшли їм заміну. Я не люблю порівнювати гравців, скажу лише, що ті кого ми підписали – працюють і ми будемо робити все, щоб команда перемагала.

– Як важко було довести дівчат до необхідних фізичних кондицій після карантинної паузи?

– Слово “важко” не відображує те, що відбувалося. Я, як тренер збірної з баскетболу 3х3, розпочав підготовку національної команди ще в липні. Ті, кого я викликав, успішно пройшли її. Як відомо, кістяк збірної – це кістяк Київ-Баскета. Тобто, гравчині плавно перейшли до клубного баскетболу. Молоді дівчата наразі також в нормальних кондиціях.

– В першому турі ви зіграєте з одеським Інтерхімом. Що скажете про суперника?

– Інтерхім – це команда з традиціями, команда з хорошими гравцями. Не пам’ятаю, щоб у нас були легкі матчі в Одесі. Ігри з ними несуть завжди такий, напружений характер. Тим паче – це будуть перші ігри. Не дивлячись на те, що ми провели декілька товариських зустрічей, офіційні матчі – це вже зовсім інше. Проте, будемо старатися, будемо готуватися.

– Наявність чемпіонського титулу тисне на команду, чи навпаки – допомагає?

– Це не тисне і не допомагає. Це – просто факт. Ми були чемпіонами в минулому сезоні. Ми завжди стараємося перемагати в кожному матчі. Так, іноді це вдається, іноді – ні. Наявність титулу нічого не говорить, потрібно готуватися до кожного суперника окремо і досягати максимального результату в кожній грі.