Гравець Київ-Баскета Вікторія Кондусь стала MVP фінального туру Суперліги України з баскетболу 3х3. Віка розповіла про переможну крапку своєї команди у Львові, реакцію на виклик до національної збірної у класичному баскетболі і свою олімпійську мрію.

– Я з самого початку не мала сумніву, що Київ-Баскет виграє Суперлігу 3х3. Але найскладніша гра на шляху до цього була гра з нашим Київ-Баскетом (другою командою – ред.). На тренуваннях вони нас обігрували. Так і у Львові ми з ними “бодалися” вкрай запекло. Рахунок свідчить сам за себе (21:19) – це було протистояння рівних команд, у якому шанси на перемогу були однаково високими. Після цього матчу вже не було сумнівів, що ми станемо чемпіонками. Навіть у фіналі проти Львову ми контролювали хід гри і наша перемога була справою часу.

– Ти увійшла до символічної п’ятірки Жіночої Суперліги (Віку визнано найкращим форвардом – ред.) і стала MVP у Суперлізі 3х3. Чим відрізняються для тебе ці статуетки?

– Навіть не знаю… Баскетбол 3х3 ближче мені по душі.  А те що мене відзначили у баскетболі 5х5? Я роблю це не в цілях “засвітитися” індивідуально, а щоб команда, частиною якої я є, перемагала, щоб вона щось виграла.

– Ти перебуваєш у розширеному списку національної збірної України. Як сприйняла виклик?

– Звісно зраділа, побачивши своє прізвище у розширеному списку збірної України. Для мене це велика честь. Відтак я недарма працювала протягом сезону. Вважаю, що для кожного гравця потрапити навіть до розширеного списку національної збірної 5х5 – це почесно. Так само і для мене. Грати за збірну України, за головну команду країни – це велика відповідальність, але водночас і велике щастя.

– Наступний крок – закріпитися в команді і зіграти на чемпіонаті Європи?

– Ну, це вже на розсуд тренера, але я робитиму для цього усе, щоб увійти до заявки.

– Враховуючи той факт, що баскетбол 3х3 буде представлений на Олімпійських Іграх у Токіо-2020, маєш олімпійську мрію?

– Це теж таке питання… життя покаже. Спочатку треба відібратися. Дай Боже, щоб у 2020-му усі були здорові. Якщо довірять, зроблю усе, щоб попасти туди і… виграти. Стати Олімпійською чемпіонкою – це щось особливе.