Гравець Київ-Баскета В’ячеслав Петров, у столиці проводить свій перший сезон. Натомість з 2011-го і до переїзду до столиці він грав у Хіміку. Враховуючи те, що саме з Хіміком підопічні Євгена Мурзіна проведуть свій найближчий матч у Суперлізі Парі-Матч, Петрова можна вважати головним консультантом по южненцям.

– З нетерпінням очікую цього матчу, буде цікаво. Хімік, можна сказати, поставив мене на ноги і дав мені шанс проявити себе. Тому завжди буду вдячний за це Хіміку. Але життя склалося так, що я змінив клуб. Це звична практика у кар’єрі професійного гравця. Налаштовуємося на гру. Хімік – гарна команда. З кваліфікованим тренером, який добре ставить гру. Я з ним добре знайомий і обізнаний, що він вимагатиме від своїх підопічних. Отже, з одного боку мені буде дещо простіше. А може він приготує якісь сюрпризи, подивимося вже у грі.

– Ти, напевно, зараз у Київ-Баскеті є головним консультантом по Хіміку. Хлопці звертаються, щоб ти їм розповів якість секрети про южненців?
– Такого нема, є доступ до відео матчів. Тренери усе самі бачать. Можливо далі, коли ретельно розбиратимемо, будуть щось запитувати.

– Зайти у зал у Южному і зіграти за іншу команду – переживеш особливий момент?
– Так, я вперше змінив команду, то ж буде цікаво у своєму, можна сказати, рідному залі, грати у формі іншої команди.

– Професіонал має відкидати сентименти?
– Так, в першу чергу йдеться про те, що змінив клуб, тепер це мій суперник. На якого треба налаштовуватися і прагнути його обіграти.

– Як оціниш старт Хіміка у Суперлізі Парі-Матч?
– Як на мене, старт для них видався важким. Не довелося побачити їхню першу гру з Одесою, але судячи з коментарів – вони самі упустили свій шанс. Кінцівку другої гри Хіміка з Дніпром я бачив. Так, вони дійсно припустилися кількох невимушених помилок, через яких не змогли виграти матч. Так, Політехнік обіграли, на перший погляд легко, але це тільки зовнішнє враження. Отже, Хімік на гру з Київ-Баскетом буде максимально налаштований. Він прагне покращити свої турнірні позиції і у психологічному плані покращити свій стан. То ж, на нас очікує непросте випробування.

– Сам наскільки вже адаптувався у Київ-Баскеті?
– З багатьма хлопцями був раніше знайомий. І у збірній наші шляхи перетиналися, і не лише там. Не скажу, що адаптація була важкою. Так, багато нових комбінацій і система гри, треба було до неї пристосуватися, усе вивчити. А так у нас чудова атмосфера і у роздягальні і на майданчику. Все гаразд.