Центровий Київ-Баскета В’ячеслав Петров прокоментував вихід своєї команди у фінал Суперліги Парі-Матч і оцінив паралельну півфінальну пару Дніпро – Хімік.

– У першу чергу хочу привітати клуб і усю структуру Київ-Баскета з виходом до фіналу. Команда проводить дебютний сезон у чоловічій Суперлізі. І вже за будь-яких розкладів ми фінішуємо у призовій трійці. То ж хочу привітати усіх. Нам треба робити наступний крок. Ми на початку великої справи. У нас усе попереду, очікуємо нашого суперника. Також хочу привітати Запоріжжя за цікаву серію. Дуже добре, що нам вдалося взяти перший матч у них вдома і відібрати таким чином перевагу свого майданчика. Нам залишалося тільки довести свою справу до кінця на своєму майданчику. Я дуже радий, що нам вдалося подарувати вболівальникам, які відмінно нас підтримували, подарувати цей фінал. І обіцяє, ми битимемося до останнього і постараємося порадувати їх знову.

– Очікуєте на переможця пари Дніпро – Хімік. Останній є для Вас рідним.
– Так, Хімік дійсно мій рідний клуб і хочу пробажати йому тільки найкращого. В принципі, різниці нема з ким грати у фіналі. Хімік – більш систематизована команда, яка грає за системою. Дніпро тільки цього року почав грати за якоюсь системою. З появою великих. До того у них був смол-бол. Вони бігли, атакували з периметру. В принципі, нам байдуже, з ким грати. Так, будемо спостерігати ігри. Будемо готуватися, хто б не пробився до фіналу. Нам залишається тільки чекати і налаштовуватися на фінальну серію.

– У кого більше шансів виграти півфінальну серію у паралельній парі?
– Важко сказати, надто переконливо Дніпро вчора розібрався з Хіміком на своєму майданчику. Але, знов таки Хімік веде 2:1, тому я думаю, більше шансів у нього. Але ми не будемо забувати, що у Шиннику (домашня арена Дніпра – ред.) завжди важко грати. Там гарна підтримка і важко щось прогнозувати. Думаю, Хімік має виправити ситуацію і у суботу має показати інший баскетбол.

– Коли прийшла впевненість у тому, що вам вдасться досягти переможного результату?
– Ми їм поступалися, але тільки на їхньому майданчику. Ми не могли їх «відпускати» з нашого майданчика з перемогою. Головне було не дати їм шансів повірити у себе на нашому паркеті. Вони вийшли вперед, якщо я не помиляюся, на три очка. Але ми змогли перебудуватися і знайти їхній слабкий бік. У них Трент отримав 4 фоли і ми прагнули атакувати через нього. Хай там як, а ми виграли, зіграли добре, у захисті у тому числі. Пропустили 80 очок. Від Запоріжжя, яке вважають атакувальною командою. У цьому і є запорука успіху.