Головний тренер БК Запоріжжя Валерій Плеханов поділився думками напередодні матчу його команди з Київ-Баскетом. Це буде перший виїзний поєдинок для Запоріжжя у сезоні. На шляху до столиці Плеханов розповів про підготовку до суперництва з киянами. Поєдинок відбудеться 12 жовтня у столичному СК Меридіан. Початок о 18:30.

– Налаштовуємося на матч з Київ-Баскетом серйозно. Нам буде легше, бо повернувся Кондраков, а сім гравців у ротації – це замало для спареного туру. Одиночну гру (з Миколаєвом – ред.) ще витягли, а дві – це звісно дуже складно. По-друге, хотілося б тримати оцей тонус, коли ти виграєш. Тому настрій бойовий, переглядали відео, подивилися – що відбувається у команді суперника. Знаємо, як він грає. Чи вдасться нам втілити наш задум? Побачимо. Ми приготували кілька наших заготовок, які мають допомогти нам нейтралізувати дуже потужну передню лінію супротивника. Маю на увазі Петрова, Челована, Сандула. Ну і плюс Мангано. То ж налаштовуємося саме на роботу з цією лінією. Взагалі то дуже сподобався Київ-Баскет, дуже сподобався легіонер на прізвище Крік. Ми знаємо, що там є досвідчені Луценко, Крутоус, Носков, тобто усіх хлопців знаємо. І те, що вони номінально новачки, ще ні про що не свідчить. То ж, я вважаю, ця команда претендуватиме на найвищі, призові місця. Звісно, грати з ними на виїзді дуже важко, і ми розуміємо, що після домашньої поразки у першому турі у них настрій буде зовсім іншим, ще більш серйозним. То ж налаштовуємося на бій, а там вже як вийде. В усякому разі, не їдемо віддавати, їдемо боротися.

Квитки на матч Суперліги-Парі-Матч Київ-Баскет – Запоріжжя купуйте за посиланням.

– Петров у дебютному матчі Київ-Баскета не грав. Можливо господарі готують вам сюрпризи. Ви готові до них?
– Так. Тому увесь тиждень ми готувалися до того, що на нас тиснутимуть під кільцем. Ми дійсно у цій лінії, і за прізвищами, і за рівнем, поступаємося киянам, саме тому ми спробуємо нівелювати цю їхню перевагу. Ось наше завдання.

Читайте: ГРАВЦІ КИЇВ-БАСКЕТА ЗАПРОСИЛИ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ НА МАТЧІ СУПЕРЛІГИ (ВІДЕО)

– У вас у першому матчі блискуче зіграв Андрій Мироненко, може в іншому матчі хтось інший проявить себе подібним чином?
– Для нас не потрібна одна зірка у команді. Нам потрібна команда-зірка. І якщо у першому матчі так зіграв Андрій, тоді чому б у другому матчіц так само не проявити себе тому самому Овдєєнку чи Кондракову? Якщо добре зіграють легіонери, я так само буду радий. Тут не принципово, хто допоможе команді. Головне – це результат, а усе інше – це підводящі моменти.