Один з ключових виконавців Київ-Баскета, гравець національної збірної України  Павло Крутоус проводжає 2018-й з легким серцем, а 2019-й зустрічатиме неодмінно з оптимізмом!

– У баскетбольному плані 2018-й для мене був достатньо насиченим. Ігри змінювалися тренуваннями, зборами. Я приділяв увагу улюбленій грі увесь свій час, починаючи з літа. Отримав новий досвід. Вважаю, чим більше тренувань, чим більше тебе захоплює баскетбол, тим більш розвинутим і просунутим у баскетболі ти стаєш. Усе погане я залишив у році, що минає, усе добре і гарне візьму з собою у 2019-й.

– Київ-Баскет змужнів, згуртувався у 2018-му?
– Ми ще свою гру шукаємо. У нас багато чого змінюється – виконавці, ігрові схеми. Ми чимало часу приділяємо тренувальному процесу, шукаємо свою гру. Зараз тільки середина сезону, у потрібних кондиціях треба підійти до плей-оф. Щоб виглядати на максимумі, а поки що ми, як кажуть, у процесі. Куди прийдемо, маю на увазі у турнірному плані, побачимо пізніше.

– На тлі інших учасників Суперліги Парі-Матч ви виглядаєте добре, маючи в активі перемоги і над Мавпами, і над Дніпром…
– Найголовніше, ми показали, що можемо обігрувати будь-які команди. Але знов таки – усе залежить тільки від нас. Головне, кожному обрати вірний настрій, знайти необхідну мотивацію на кожний найближчий матч. Це дозволить показати більш успішний результат у наступному році.

– Якщо конкретизувати, у Кубку України ви зараз перебуваєте у непростій ситуації (поступилися Черкаським Мавпам у першому матчі ¼ фіналу 91:109). Як знайти з неї вихід? Тим більше, 2019-й ви починаєте саме з матчу-відповіді з Мавпами.
– Так, у Черкасах зіграли протилежно тому, що зробили у Палаці спорту у регулярному чемпіонаті (обіграли черкащан 90:51 – ред.). Ми готуємося, тренуємося. Тільки 30-го грудня завершили тренування. Працюємо і над фізичними кондиціями, і над ігровими якостями. Усі розуміють важливість цієї гри. Нам треба відіграти 18 балів. Думаю, кожний гравець мотивований. Вважайте, Кубок – це ще один чемпіонат, не менш важливий турнір. Кожний має налаштуватися відповідним чином, щоб проявити найкращі якості.

Квитки на матч Київ-Баскет – Черкаські Мавпи купуйте за посиланням.

– Матч відбудеться вже 5-го січня, відтак на Новий рік доведеться дотримуватися режиму?
– Вважаю, що кожен з нас професіонал, кожний гравець знає, що йому потрібно в ці свята. Знаю зі свого досвіду, є різні люди. Комусь треба режимити, а комусь можна і не режимити, і все одно гратиме добре. Кожний обирає свій варіант. Це справа індивідуальна. Я вважаю, що у нас команда професіоналів і дуже серйозно до цього поставиться.

– Сам зустрічатимеш Новий рік у веселій компанії, чи більш камерній атмосфері?
– Ще визначаюся, але швидше за все у колі сім’ї. Не у гамірному місці, а вдома. Ялинку купив, наряджаю, перебуваю у піднесеному настрої.

– Чого б побажав прихильникам українського баскетболу і Київ-Баскета у 2019-му?
– Хотів би побажати усім залишити увесь негатив, усе недобре у старому році, а взяти у новий рік усе радісне і позитивне. Усім – яскравих емоцій, позитива, перемог у грі і у житті! Щоб усе задумане у новорічну ніч збулося. Бажано, щоб новорічне диво просто під ялинкою відбулося (сміється – ред.)!