Представник Київ-Баскета у національній чоловічій збірній України Павло Крутоус під час відкритого тренування команди у Запоріжжі розповів, наскільки він готовий зіграти після пошкодження, як “прописалися” у колективі новачки, на що можна сподіватися прихильникам «жовто-синіх» у відбірних матчах чемпіонату світу зі збірними Словенії (29 листопада, Запоріжжя) та Іспанії (2 грудня, Сан-Кристобаль)

– Усі хлопці приїхали у гарних кондиціях, готові показати свій максимум. Склад команди оновився. Настрій бойовий і кожний усвідомлює важливість цих ігор. Налаштовуємося по-максимуму, хочемо показати гідну гру і досягти позитивного результату.

– Як влилися до колективу новачки (Санон, Бояркін і Мироненко – ред.)?
– Влилися вони достатньо непогано (посміхається – ред.). Дуже весело. На першому ж їхньому тренуванні відбулася «посвята новачків» – розстріляли їх м’ячами. Є така у команді стара добра традиція. А так – працюємо на тренуваннях. Допомагаємо їм адаптуватися, акліматизуватися, усі працюємо заради спільної мети.

– Після кубкових матчів з Тернополем-ТНЕУ ти мав проблему зі здоров’ям, наскільки вдалося її усунути?
– Медперсонал чаклував над моїм відновленням дуже ретельно, повністю мене реабілітував. Я достатньо швидко відновився, ще трохи має місце деякий біль, але я вже можу тренуватися і готовий зіграти. Відсотків на 90 – 95% я готовий.

– А що за травма тебе спіткала?
– У другому матчі з Тернополем під мене підсіли і я невдало приземлився на підлогу на спину, на поперек. Довелося звертатися по допомогу до лікарів.

– Словенія та Іспанія – чи не найсерйозніші наші суперники у відбірному турнірі чемпіонату світу. Шанси у нас є?
– Шанси є завжди, я так вважаю. Нема непрохідних команд. А результат залежить від бажання кожного, хто як налаштовуватиметься. Хто як вірить у себе і в команду. Починаючи з себе, керівництва, тренерського штабу, вболівальників, партнерів по команді. І усіх пересічних глядачів, які дивитимуться трансляції ігор. Хай там як, я робитиму усе, щоб повернутися у розташування Київ-Баскета після вікна ФІБА у піднесеному настрої.