Гравець Київ-Баскета Павло Крутоус розповів про свої очікування від прийдешнього сезону, від старту у кваліфікації Ліги чемпіонів, поділився першими враженнями щодо нового тренера Київ-Баскета Айнарса Багатскіса.

– нам усе сприяє, аби добре себе проявити у прийдешньому сезоні. Це і підбір гравців, і новий тренер. Я в принципі не бачу перепон, щоб покращити результат – боротися за чемпіонство і Кубок України. Багато чого залежатиме від зіграності гравців, від самого колективу.

– Команда братиме участь у кваліфікації Ліги чемпіонів. Наскільки це серйозний виклик для тебе?
– Звісно, будь-які євро кубки, а Ліга чемпіонів тим більше – це завжди цікаво. Дуже хочеться потрапити у Лігу чемпіонів, позмагатися з командами високого рівня, проявити себе у матчах з ними. Це буде корисно не лише для нас, гравців, а й для країни, для популяризації баскетболу в Україні.

– Ти один з небагатьох гравців Київ-Баскета, хто вже ознайомився з вимогами Айнарса Багатскіса у тренувальному таборі збірної. Які враження?
– Дуже приємно було познайомитися з новим головним тренером. Дізнатися про його стратегії, як він себе по-баскетбольному позиціонує, як він нас бачить, які взаємодії вважає основними. Збори були ознайомчими, враження позитивні, усі були в піднесеному настрої. Глобальних висновків після них не можна робити, але як на мене – усе вдалося. Усі приїхали, попрацювали. Для гравців це було корисно перед сезоном.

Читайте: ПАВЛО КРУТОУС ПРОЛОНГУВАВ УГОДУ З КИЇВ-БАСКЕТОМ

– Не пожалкував, що посеред літа довелося перервати відпустку?
– Насправді, я вже встиг перед цим відпочити, мав час перерватися і вже скучив за баскетболом. То ж цей виклик у збірну для мене був радісною звісткою. Я і фізичні кондиції підтягнув, і вгамував свою баскетбольну жагу. Треба звикати, втягуватися – попереду тривалий сезон, нові випробування.

– Київ-Баскет значно оновився порівняно з минулим сезоном. Нові легіонери з’явилися. Як швидко вдасться зігратися?
– Як швидко зіграємося – залежить від кожного з нас. Усі люди різні, а колектив будується вже під час тренувального процесу. Будемо знайомитися, спілкуватися, формувати одне ціле, щоб досягати спільної мети.